sâmbătă, 29 aprilie 2023

Ionel Bulbuc: „Prezența la Geneva a inventatorilor arădeni este un succes în sine!”

de Valentin Iacob

S-a încheiat jurizarea, la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva! Inventatorii arădeni așteaptă acum rezultatele, dar indiferent de clasarea lor, este un lucru extraordinar că au ajuns în Elveția și și-au putut măsura forțele cu inventatori de pe întregul mapamond.

„În numele Consiliului Județean Arad, pe care îl reprezint la acest eveniment, îi felicit pe arădenii care au îndrăznit să vină la Geneva și să reprezinte județul nostru la cel mai prestigios eveniment de profil din lume! Prezența lor aici este un succes în sine! Felicit și Universitatea „Aurel Vlaicu”, reprezentată la Geneva de președintele Senatului și de un prorector, pentru că învățământul superior și cercetarea merg mână în mână! Am dobândit experiențe noi, am construit legături între Arad și provincii din Occident, de la care învățăm cum putem construi proiecte bune, solide, pentru viitor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc.

Rezultatul oficial al jurizării va fi cunoscut în după amiaza acestei zile. Vom reveni cu informații la momentul respectiv.

La Salonul de Invenții de la Geneva, Consiliul Județean Arad a facilitat prezența unui număr de cinci inventatori arădeni, care prezintă 4 invenții, deja brevetate, și alte 7 în curs de înregistrare la OSIM. Cele patru invenții brevetate sunt: brevetul pentru profile groase aerodinamice, metode și instalații de neutralizare a gazelor periculoase în transporturi, cutia de viteze pentru turații mici, aparat de zbor cu înveliș flexibil.

Cercetătorii și inventatorii arădeni prezenți la Geneva sunt Dănuț Sobol, Ioan Radu, Eugen D. Bușa, Daniel Nedelcu, Gabriela Moș, Daniel Suciu (îl amintim pentru că, deși nu a ajuns la Geneva, a lucrat în echipa de inventatori). Alți doi cercetători, Adriana Moțica și Adrian Jucu, au invenții expuse în standul Aradului.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo