luni, 19 octombrie 2020

iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max au fost lansate, design actualizat și 5G

de Basil Mureșan

Apple și-a anunțat oficial iPhone-urile emblematice din 2020: iPhone 12 Pro și 12 Pro Max, care oferă suport pentru 5G și un nou design care amintește de iPhone 4. Este, de asemenea, prima reproiectare majoră pentru smartphone-urile cu ecran complet Apple, de când a introdus designul fără rame cu iPhone X în 2017.

Atât iPhone 12 Pro de 6,1 inch, cât și iPhone 12 Pro de 6,7 inch sunt mai mari decât modelele Pro de anul trecut. IPhone 12 Pro Max de 6,7 inch, în special, se remarcă prin faptul că a luat coroana drept cel mai mare telefon Apple de până acum. Modelele Pro au o ramă din oțel inoxidabil (în locul aluminiului de pe iPhone 12) și vin în patru culori: Pacific Blue, Gold, Graphite și Silver.

Noile modele de iPhone 12 Pro au procesorul Apple Bionic A14 – introdus pentru prima dată pe iPad Air luna trecută. Noul cip Apple este primul care folosește un proces de 5nm (în locul procesului de 7nm utilizat pe A13 Bionic de anul trecut). Apple spune că atât noul procesor cu șase nuclee, cât și GPU-ul cu patru nuclee sunt cele mai rapide făcute vreodată de companie.

Una dintre cele mai mari adăugiri noi la modelele din acest an este 5G, conform The Verge. De asemenea, nou – și exclusiv pentru modelele iPhone 12 Pro – este un senzor LiDAR, care, similar cu iPad Pro, va fi utilizat pentru efecte AR suplimentare. Apple spune că scanerul LiDAR va fi folosit pentru a vă ajuta să fotografiați în situații de lumină slabă, făcând focalizarea automată pentru fotografierea cu lumină slabă de până la șase ori mai rapidă. Noile modele Apple iPhone 12 Pro oferă, de asemenea, tehnologia „Ceramic Shield”, despre care Apple spune că oferă o sticlă mai dură decât orice alt ecran de smartphone. Ambele modele vor avea o concurență serioasă în modelele Samsung Galaxy S20 Ultra și Note 20 Ultra.

La fel ca modelele iPhone 11 Pro de anul trecut, Apple oferă încă o dată un sistem cu trei camere atât pe iPhone 12 Pro cât și pe Pro Max. Toate cele trei camere sunt de 12MP, cu obiective wide, ultra-wide și telefoto.  Camera principală are o diafragmă f / 1.6 mai rapidă, despre care Apple spune că oferă o performanță îmbunătățită cu 27% la lumină scăzută, în timp ce teleobiectivul oferă un zoom optic 4x. Cele trei camere de la spate sunt însoțite de un senzor LiDAR pentru adâncime. Frontal este o cameră de 12MP pe ambele modele.

Noile telefoane iPhone 12 Pro vor putea, de asemenea, să înregistreze videoclipuri HDR, o premieră pentru linia de produse Apple, inclusiv asistență pentru fotografierea directă în Dolby Vision HDR. IPhone 12 va putea, de asemenea, să editeze video Dolby Vision HDR direct din aplicația Fotografii.

La fel ca iPhone 12 și 12 Mini, cele două modele de iPhone 12 Pro vor fi, de asemenea, compatibile cu încărcătoarele și accesoriile wireless MagSafe recent anunțate de la Apple, care oferă carcase pe care se poate atașa magnetic, tampoane de încărcare și diferite accesorii.

Apple nu va furniza încărcător și căști în cutie cu noile telefoane. Cu toate acestea, Apple va include în continuare un cablu Lighting USB-C în cutie pentru încărcare.

IPhone 12 Pro va începe de la 999 USD, iar iPhone 12 Pro Max va începe de la 1.099 USD, cu opțiuni de stocare de 128 GB, 256 GB și 512 GB. Pre-comenzile pentru iPhone 12 Pro vor începe în 16 octombrie și vor fi livrate o săptămână mai târziu pe 23 octombrie. Apple iPhone 12 Pro Max va putea fi pre-comandat din 6 noiembrie și va fi livrat pe 13 noiembrie.

Sursa foto: Apple

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo