duminică, 15 august 2021

iPhone-urile Apple 2021 vor avea un mod portret video

de Basil Mureșan

Următoarele iPhone-uri emblematice ale Apple, probabil denumite seria iPhone 13, vor putea estompa automat fundalul filmărilor ca parte a unui nou mod portret video. Se spune că această caracteristică „Cinematic Video” este una dintre cele trei noi funcții majore ale camerei care apar pe iPhone-urile din acest an. Celelalte două sunt compatibile cu înregistrarea video ProRes și noi opțiuni de editare pentru fotografii.

Conform site-ului The Verge, îmbunătățirile se alătură unei alte actualizări a camerei despre care se crede că este pe drum pentru telefoanele din acest an. În noiembrie anul trecut, Min-Chi Kuo, un cunoscut analist Apple de încredere, a declarat că viitoarele camere ultra-wide ale telefoanelor vor fi îmbunătățite, cu o deschidere mai mare pentru o fotografie mai bună în lumină scăzută.

Asistența pentru înregistrarea video ProRes va fi utilă în special editorilor video, oferindu-le mai mult control asupra filmărilor, odată ce au fost deja filmate. Sosirea sa zvonită urmează adăugării anul trecut a suportului ProRAW la gama Apple a iPhone-ului, ceea ce permite o mai mare flexibilitate în timpul editării fotografiilor. Când vine vorba de fotografii, iPhone-urile din acest an vor avea o nouă funcție de editare în stil de filtre, care le va permite utilizatorilor să aleagă un stil de aplicat fotografiilor lor. Spre deosebire de un filtru, noua funcție va aplica modificări anumitor elemente din fotografii, mai degrabă decât uniform în întreaga fotografie.

Potrivit informațiilor anterioare, noile telefoane Apple iPhone 13 Pro vor avea ecrane cu rate de reîmprospătare mai rapide. Vor fi ecrane de tip OLED LTPO cu rata de actualizare de 120Hz, toate produse de Samsung Display. Toate modelele viitoarei serii Apple iPhone 13 ar putea avea crestături mai mici, precum și o creștere tradițională a puterii de procesare cu un nou procesor Apple Bionic A15. Cu toate acestea, conform Bloomberg, actualizările din acest an vor fi mai „modeste” și vor exista aceeași varietate de modele și dimensiuni de ecran ca anul trecut.

Nu știm când ar putea fi anunțate noile iPhone-uri, dar Apple tinde să își anunțe telefoanele emblematice în septembrie a fiecărui an (excepția a fost anul trecut, când au fost anunțate în octombrie din cauza pandemiei). Alte noi produse Apple despre care se crede că sunt pe cale de lansare în acest an includ noile MacBook Pro, Apple Watches, AirPods și iPad-uri.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo