luni, 20 februarie 2023

Iustin Cionca: „Am invitat Ambasadorul Iordaniei să organizeze evenimente culturale în colaborare cu Consiliul Județean Arad”

de Valentin Iacob

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, l-a primit astăzi pe Ambasadorul Iordaniei la București, Excelența Sa Sufyan S. Qudah. Discuțiile s-au axat pe prezentarea oportunităților de investiții în județul Arad.

„Județul Arad este în cea mai privilegiată poziție în vestul României, la intersecția dintre Europa Centrală și Europa de Est. Asta face ca principalul domeniu al serviciilor să fie logistica. 10% dintre cele 23.000 de companii arădene sunt implicate în această afacere, care înseamnă depozitarea și transportul bunurilor în țară și în străinatate. Suntem singurul județ din România care are o zonă liberă cu facilități vamale pentru investitorii din afara Uniunii Europene, trei terminale intermodale pe calea ferată, aeroport internațional în municipiu și un aeroport regional la 50 km de municipiul Arad, în județul Timiș. Asta asigură o foarte bună conectivitate la rețeaua europeană de transport, cu atât mai mult cu cât și calea ferată care leagă Aradul de Europa de Vest a fost complet modernizată pentru trenuri de medie viteză”, a declarat Iustin Cionca.

Excelența Sa, Ambasadorul Sufyan S. Qudah a precizat că la preluarea mandatului său, în urmă cu trei ani, balanța economică a României cu Iordania a fost la un nivel scăzut, dar în al doilea semestru al anului trecut România a devenit statul european cu cele mai mari importuri din Iordania (de fertilizatoare), iar Iordania și-a crescut importul de grâu și animale vii din România.

La finalul întâlnirii, președintele Iustin Cionca l-a invitat pe Ambasadorul Iordaniei să organizeze împreună cu Consiliul Județean Arad evenimente culturale, precum artă vizuală, artă plastică, spectacole de muzică, orice consideră oportun pentru a crește vizibilitatea culturii iordaniene în vestul României.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo