marți, 29 martie 2022

LA DESCHIDEREA ATELIERULUI LUI PAUL MICȘA, GAZOMETRUL A RĂMAS INTACT

de Basil Mureșan

Problema cea mai mare pe care o am după ce mă întorc dintr-un concediu e readaptarea la realitățile cotidiene. La oraș, nah. La oamenii din el. Nu vorbesc de revenirea la muncă, că nu vreau să deprim pe nimeni și nici să mă deprim și mai mult pe mine, pe persoană fizică. De aia, faptul că la foarte scurtă vreme după ce am revenit acasă, am fost la un eveniment cu ștaif, a fost benefic.

Acum apare problema paradoxului: eveniment cu ștaif și Arad. Că pare oarecum nenatural. și, din păcate, cam așa e de obicei. Doar că sâmbătă seara a fost genul acesta de excepție fericită. Pentru că prietenul meu, Paul Micșa, face asta de ceva timp. E creator de modă, dar în primul rând e creator de excepții. Evenimentele lui legate de modă sunt invariabil reușite, chiar enervant de reușite pentru un oraș căzut în dizgrația divinului din punctul acesta de vedere. L-aș angaja pe Paul la primărie, să organizeze evenimente, dar nu pot, și n-ar vrea nici el nici alții, nu de alta, dar băiatul acesta chiar muncește. și are nevoie de echipă, ceea ce la administrație dă cu minus. Revenind, dacă la evenimente dedicate modei nu am ce să reproșez, vă dați seama cum a ieșit deschiderea atelierului de creație Paul Sergiu Micșa.

Adică am văzut clasă, am văzut stil, o prezentare reușită și în tendințe, din toate punctele de vedere. Oameni faini, majoritatea veniți să-l vadă pe Paul și creațiile sale, nu numai să-și facă poze cu Botezatu. Care a venit, și a zis că i-a plăcut, și-l cred. De data asta, nu s-a rupt gazometrul cu prăbușiri în afara modei, ceea ce mi-a arătat că, dacă nu vin suficientele și cărpănoșii din politică, nivelul vestimentar al invitaților ține un nivel de decență necesar. Plus că nici o slugă de partid nu ridică presa de pe scaune ca să facă loc oficialităților atât de neinteresate și neinteresante la astfel de evenimente.

Așa că azi nu comentez ținute dezastruoase, dar vă spun că eu am fost îmbrăcat trendy, dar și flendy, exclusiv cu haine de căpătat, că poatră noroc. Boxeri negri, cu un număr mai mic, să-mi țin dorințele întunecate la distanță, ciorapi de la tata (ai mei, nu ai lui), pantaloni din Italia, luați cu bani împrumutați, sacou de la o fostă, tricou luat de la Tinu într-o seară când s-a agățat cel care îl aveam pe mine. Bascheți de la o altă fostă, primiți înainte de a-mi da papucii. Optimism pe întreaga durată a evenimentului. Lung, lat și mai ales adânc.

Îl felicit pe Paul și mă rog să-i țină marele creator de modă bunul nărav.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo