duminică, 3 mai 2020

LG Velvet, mai multe detalii despre viitorul smartphone LG 5G

de Basil Mureșan

Compania sud-coreeană a lucrat în ultimul timp la noul său smartphone LG Velvet 5G. Acum LG a decis să pună cărțile pe masă și a dezvăluit specificațiile acestuia și data de lansare. LG Velvet va fi lansat pe 7 mai în Coreea de Sud, cu vânzări începând din 15 mai. Telefonul are un design pe care compania îl numește 3D Arc. De asemenea, telefonul arată ca unul de lux și este confecționat din materiale rafinate care oferă un finisaj premium.

LG Velvet nu poate și nu va concura direct împotriva concurenților de ultimă generație, cum ar fi Galaxy S20 de la Samsung, conform informațiilor oficiale ale companiei LG. Mai degrabă își poate măsura forțele cu Samsung Galaxy A51 5G sau Galaxy A71 5G. În schimb, dispozitivul este destinat și ar trebui să fie atractiv pentru clienții din clasa medie superioară.

Printre altele, LG Velvet folosește un ecran destul de mare, cu diagonala de 6,8 inch. Ecranul are un raport de aspect de 20,5: 9 și o rezoluție de 1.080 x 2.340, este un ecran OLED Cinema Vision Full HD+. Telefonul are margini laterale rotunjite spre spate, este din sticlă și are un cadru metalic, conform WinFuture.

LG folosește procesorul Qualcomm Snapdragon 765 octa-core pentru Velvet, care este livrat cu un modem 5G integrat și, prin urmare, este potrivit pentru utilizarea în rețelele 5G. Deși procesorul atinge valori de performanță foarte decente cu cele opt nuclee ale sale, nu poate în niciun caz să țină pasul cu fratele său de clasă superioară, Snapdragon 865, folosit în smartphone-urile de top din 2020.

În ciuda faptului că procesorul este din gama mid-range, LG Velvet nu economisește memorie și este dotat 8GB de memorie RAM și 128GB memorie internă. Are opțiunea de a extinde memoria internă până la 1TB folosind un slot pentru card microSD. Există, de asemenea, o mufă pentru căști și două difuzoare stereo cu AI în Velvet LG.

Departamentul foto este în concordanță cu alte smartphone-uri actuale din gama medie. Camera principală are 48MP și este combinată cu o cameră ultra-wide 8MP și una de adâncime de 5MP. În crestătura „drop” din față, din partea superioară a ecranului, există și un senzor de 16 megapixeli.

Cu o baterie de 4.300 mAh, cu un Snapdragon 765 și fabricat cu tehnologia de 7nm, ar trebui să funcționeze o perioadă relativ lungă de timp. Bateria are încărcare rapidă și încărcare wireless de 10W. Actualul sistem de operare Android 10 este desigur la bord, sigur cu propria interfață LG, relativ puternic personalizată. LG nu a anunțat încă un preț pentru LG Velvet și dacă va ajunge și în Europa. Conform zvonurilor prețul telefonului va fi în jur de 650 de euro.

via zdnet.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo