marți, 6 octombrie 2020

LG Wing 5G cu ecran rotativ, costă cât un iPhone 11 Pro

de Basil Mureșan

Compania sud-coreeană LG Electronics a prezentat recent, pe 15 septembrie, un smartphone inedit: LG Wing 5G. Smartphone-ul are un afișaj pivotant în forma literei T, design pe care nu l-am mai văzut până acum. Telefonul are două ecrane care pot culisa unul în spatele celuilalt, cele două ajungând perpendicular unul peste altul, pentru ca în final să formeze litera T. Acest tip de inovație se traduce, de obicei, într-un preț extrem de mare.

În prezent, telefoanele sunt fie clasice și dreptunghiulare cu un ecran drept, fie, în cazul Galaxy Z Fold 2 sau Motorola Razr 5G, sunt cu ecrane flexibile care se deschid ca o carte. Dar LG Wing 5G nu este nici una, nici alta. În schimb, este un telefon cu două ecrane, dintre care unul se rotește deasupra celuilalt.

Versiunea pentru compania americană de telefonie mobilă Verizon a lui LG Wing 5G este disponibilă pentru precomandă pentru cumpărătorii din SUA din 1 octombrie. Prețul este de 1.400 de dolari și va ajunge la cumpărători pe 15 octombrie. Inițial se vorbe de un preț de 1.600 de dolari. Conform TechRadar, este posibil ca LG Wing 5G să fie disponibil doar în Statele Unite. Credem că va ajunge totuși și în Coreea de Sud, patria LG.

Smartphone-ul LG Wing 5G are un ecran OLED principal de 6,8 inch și un al doilea mini-afișaj de 3,9 inch care rămâne acoperit până când rotiți ecranul principal de pe acesta în modul peisaj perpendicular. Funcționează cu un procesor Qualcomm Snapdragon 765G cu 8 GB RAM și două variante de stocare 128 și 256 GB. Are o baterie de 4.000 mAh. Acest processor este unul pentru telefoanele mid-range 5G și îl vom regăsi și pe Samsung Galaxy A51s. LG Wing 5G are trei camere la spate. Este acolo o camera principală de 64MP cu diafragma f / 1,8, o camera ultra-wide de 13MP și încă o cameră de 12 megapixeli. Frontal, pentru selfie și apeluri video, are o cameră de 32 MP.

Revenind la ecranul care se rotește, scopul cel mai evident al designului mini-ecranului este de a vă permite să răspundeți la textele sau informațiile de căutare Google fără a întrerupe ceea ce urmăriți pe ecranul principal. Dar posibilitățile nu se opresc aici.

LG a inclus un mod Gimbal unic în aplicația camerei, care vă permite să prindeți ecranul mai mic și să utilizați controale simulate ale gimbalului pentru a vizualiza ecranul principal în direcții diferite în timp ce filmați video. De asemenea, oferă o funcție de înregistrare duală, care vă permite să transmiteți în direct simultan din fața și din spatele dvs., ceea ce ne imaginăm că ar putea genera un nou val de videoclipuri selfie unice pentru social media.

Cu o balama construită pentru a rezista la 200.000 de pivotări, potrivit LG, LG Wing este construit pentru a fi în mișcare. Smartphone-ul LG funcționează perfect ca dispozitiv cu un singur ecran, dacă ajungi să te plictisești cu trucul rotirii ecranului.

Trebuie să face mențiunea că este foarte scump pentru un model mid-range. Da, și Samsung a lansat un model inedit anul acesta, un Samsung Galaxy Z Flip aproape la același preț. Dar Flip-ul este alt tip de telefon, chiar dacă este tot din gama mijlocie.


Sursa foto: Future / techradar.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo