duminică, 15 decembrie 2019

MĂ FUT ÎN VOI (18+)

de Basil Mureșan

De ani de zile, cred ca prostul că poți să ai dialog în lumea asta. De ani de zile, realitatea, mai ales cea românească, mă contrazice în toate modurile posibile. Să fie clar, pot să fiu de acord cu dialoguri ceva mai sprințare, sunt de acord că există păreri în contradictoriu, și cred că unele discuții pot degenera. Dar, ca să degenereze, ele trebuie să existe, inițial.

Efuziunea uriașă de violență de pe mediile sociale și nu numai (doar că platforma numită Facebook s-a distanțat clar față de alte variante), îmi arată că monologul este, în continuare, forma preferată de discuție a românilor. Mă bucur foarte mult, și susțin faptul că oamenii vor să protesteze, e un drept fundamental, câștigat cu sânge. Pot să înțeleg și că o parte dintre ei, sper că nu foarte mare, habar nu au despre situația în sine. Și pot chiar să înțeleg poziția partidelor care se lipesc de proteste, în speranța creșterii credibilității și a capitalului electoral. Problema intervine la acel grup de oameni foarte vocali, care te consideră dușman dacă nu ești întru totul de acord cu ei. Îi știți, cei care amenință, și refuză orice fel de dialog, cei care te blestemă când nici măcar nu te cunosc, violenții din spatele ecranului, adânc cufundați în fotolii și în propria inutilitate.

Și, de aici, se schimbă treaba. Dacă, până acum am încercat, în felul meu, să las deschise porți pentru dialog, nu mai vreau. Nu cu acești oameni. Dacă faptul că nu sunt complet de acord cu tine îmi garantează urarea de a face cancer, nu vreau să mai dialogăm. Dar nici nu tac. Ci doar am să vă înjur mai mult și, evident, mai bine. Mă fut în violența voastră verbală, căcănari de nimic ce sunteți! Afară, fugiți pe partea cealaltă a străzii, și sunteți tari exact ca țiganii, în gașcă. Doar că nu aveți o gașcă, sunteți doar o adunătură de inutili frustrați, cu slogane memorate. Nici măcar cei ce își doresc masă de manevră nu vă vor, pentru că știu că aveți curaj lichid, de culoarea și cu mirosul pișatului. Sunteți niște fricoși, cu chilotul întărit pe cur, iar eu nu am de gând să vă mai tolerez. Dar nici nu fug de voi. Dacă vreți să vă luați gură-n gland cu mine, sunt aici. Hai, valoroșilor, să vă văd!

Sunteți mai comuniști decât comuniștii, ideea voastră de a face România o țară în care să vrem să trăim înseamnă doar ca noi, care nu vă împărtășim părerile (care, oricum, nu sunt ale voastre, și nici nu prea putem să le zicem păreri), să dispărem, la propriu. Păi de ce nu dispăreți voi? Mie oricum nu îmi place locul ăsta acum, dar încerc, pe viul dumnezeu că încerc să mă adun și să fac ceva aici. Voi, sclavi de profesie, veșnic nemulțumiți, care nu mergeți la vot, dar apoi vă plângeți că țara se duce dracului, voi, cei lipsiți de orice urmă de respect față de orice părere, voi îmi dați lecții? Voi îmi doriți moartea, pentru că nu-s de acord cu noaptea minții voastre? Voi, care vă căcați pe voi de frică atunci când vă ia cineva la întrebări? Mai încercați, că de acum am lăsat vorbele bune în sertarul pentru dialog. Și l-am închis, și am aruncat cheia. Cu voi, am doar răngi și flegme. Mă fut în voi, pseudo anarhiști semidocți.

De astăzi, jucăm în nocturnă. Și noaptea sunt în elementul meu.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo