miercuri, 13 februarie 2019

MOLNARISME. Iarna pe suliță, sau litrul de oloi care aduce votul

de Mihai Molnar

Eu cred că statul are un deal cu service-urile auto. Mai nou și cu taximetriștii. Da, acei taximetriști care-și aleg clientela de parcă ar fi un local prestigios chiar dacă uneori mă mir cum au trecut verificarea tehnică. Tot acei taximetriști care din punctul meu de vedere ar trebui să fie role model printre șoferi, totuși se pare că majoritatea sunt cei mai agresivi și teribiliști șoferi, iar de parcat și acordări de prioritate sau semnalizarea direcției de mers (probabil n-au lichid de semnalizare) să nici nu vorbim. Și în aceste rânduri am generalizat. Jos pălăria înaintea taxmetriștilor care pot fi lăudați. Dar, să revenim la oile noastre… stadiul drumurilor județene din Arad, și sunt ferm convins că mai sunt și prin țară drumuri care arată ca după bombardament, dar nu intrăm în detalii. Știm toți ce se întâmplă… Iar din păcate mai multe lucruri se întâmplă în străinătate decât la noi.

Citesc în aceste zile că asociația Pro Infrastructura ne face pe toți naivi. Pe bună dreptate. Ne mai spun că directorul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), aflat într-un cadru oficial, de față cu reprezentanți ai Comisiei Europene, acest Narcis Neaga – salvatorul drumurilor din România, declară cu o seninătate dezarmantă că în 2019 se vor finaliza inclusiv loturile 1 și 2 ale autostrăzii, scuze – cu a mare – Autostrăzii A10 Sebeș – Turda și tronsoanele Câmpia Turzii-Cheţani şi Cheţani-Iernut, parte din Autostrada A3. (mulțumiri Digi24.ro)
În același articol aflăm că declarațiile acestui distins domn director de la CNAIR sunt contrazise de stadiul proiectelor, inevatabila birocrație și evident problemele financiare (vezi Bugetul 2019). Dar, eu mi-am dat seama. M-am luminat. Actuala clasă politică din România ne face o favoare. Toți voiam ca aici să fie ca-n America. Uite așa, au rezolvat să fie. Dacă americanii n-au buget, de ce am avea noi? Nu contează că totul s-a scumpit. Contează că au mărit. Că nu au mărit cu destul, și că banii nu mai ajung pentru coșul zilnic de cumpărături sunt doar detalii în care, aici și acum nu vreau să mă pierd.

Dacă e ca în America, de această dată eu mi-aș dori să fie ca în Norvegia. Încep să zâmbesc, pentru că următoarea informație a fost publicată pe un site care ar trebui să se ocupe de actualitatea și situația din România, nu de cea din Norvegia. Deci. stiri.tvr.ro scrie așa: „Norvegia vrea să construiască prima autostradă subacvatică. Planul include cel mai adânc și mai lung tunel de rocă din lume„. Când estimează finalizarea fericită a lucrării? Și să nu vă gândiți la alte lucrări sau alte finalizări. Nu o să ghiciți. În douăzeci-douăzeci. 27 de km de autostradă la o adâncime de 392 de metri, iar bonusul este că în cazul în care reușesc, pot ieși învingători într-o cursă globală împotriva altor țări precum China, Coreea de Sud și Italia, țări care dezvoltă și ele proiecte asemănătoare.

Sincer, aș căuta o cursă (nu aeriană), concurs din ăla, gen… Eugen… între țări… Câți km de autostradă nu poți construi într-un an? Câți bani poți sifona maxim per 100km de autostradă. Scuze, cu „a” mare, Autostradă. Sunt ferm convins că peste 50 de ani, la showurile, gen „Vrei să fii milionar”, aceste întrebări vor intra la secțiunea „Economie”.

Aș mai scrie, dar am primit o notificare că Laura C.K. (a se citi Laura Si Kei), adică doamna Kövesi, în ziua în care ar trebui să-și susțină candidatura pentru funcția de procuror-șef european este citată la Secția Specială de investigare a procurorilor.

Deci „ce zice”? Recomand să ascultăm o capodoperă muzicală, conform youtube.com, peste 20 de milioane de rulări. Hai băietzii!!! Ladies and Gentleman, Dani Mocanu!

https://www.youtube.com/watch?v=3_lluKG55eU


-Mihai Molnar-


Sursă foto: stirileprotv.ro

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo