joi, 19 noiembrie 2020

MUJE CU J DIN JENA

de Basil Mureșan

Stau singur. Acum, că e pandemie, stau și mai mult singur. A doua oară pe anul ăsta. Și, probabil, după alegeri, voi fi suprasaturat pe nivelul solo. Singurătatea e o boală dulce, dar tot boală e. Îți permite să stai de vorbă cu tine, dar oare chiar vrei să stai de vorbă cu tine? Nu ți-e oarecum periculos? Cică te cunoști mai bine. Crede-mă, nu vrei asta. Tenebrele minții tale sunt, câteodată, cumplite. Ies doar seara sau dimineața devreme la cumpărături. Nu vreau să văd mulți oameni, mai ales oameni pe care-i știu, care vor să-mi împărtășească tot felul de lucruri sau vor să-i amuz. Că tot m-am întâlnit, și parcă-s lovit de trenuri. Multe. Asta e șmecheria cu singurătatea, depresia și anxietatea, și viața în general. Când e să te fută, te fute. N-ai nimic de zis. Chestia asta nu are 112, sau îl are pe hold. Nu vine nici dracu să te ajute, că n-are cum. Așa că te reîntorci în bârlogul tău, stai ascuns bine și cugeți. Și-ți vine gustul acela amar, pe care l-ai învățat așa de bine, care nu mai trece, ca o fiolă de algocalmin rămasă pe buze. Și începi să te uiți în jur și să-ți bagi picioarele. Eu unul m-am săturat.

M-am săturat de toată ipocrizia asta de pe rețele sociale. M-am săturat de noua inchiziție, de tipii și tipele care gândesc prea corect politic, ăia născuți jigniți, cei pe care îi deranjează o glumă, cei care caută motiv de scandal virtual în orice, oamenii cărora nu le convine nimic. Nu există o chestie mai plictisitoare decât a încerca să diseci un banc, să-i cauți semnificații ascunse. Își pierde umorul, îi asasinezi poanta. Eu vreau să râd liber, nu să am am cenzură și pe asta. Inchizitorilor de împrumut, faceți-vă singuri auto da fe-uri. Ah, nu știți ce-i aia? Ia luați o carte, și nu mă mai frecați pe mine la medulla oblongata. Muje, cu J din Jena.

Sunt sătul de toți și toate care dau calificative pe baza unor postări, scrieri sau ziceri, fără să-și facă timp să te cunoască mai bine, ca să aibă o viziune mai clară. Ăștia cu băgatul în foldere, cu generalizarea, cu heităreala ascunsă ticălos în umbra citatelor motivaționale enunțate de alții și scoase din context. Dacă spun că-mi vine să omor corupții, nu o fac în fapt, dacă spun o glumă care nu e aprobată de academie, nu sunt nici rasist, nici xenofob, în nici un caz misogin. Eu iubesc femeile, fă un research, în morții mă-tii, și ai să vezi că nu numai că le iubesc, dar le iubesc la maxim, le și consider o specie superioară pe care noi, bărbații, nu prea o înțelegem. Judecățile de valoare se fac a posteriori, cam cum sunt eu cu mă-ta, în momentul ăsta. Deci, muje cu J din Jena.

Am un sictir imens cu toată demența asta cu energii, corp astral, aură, zodiace, numerologie, reiki ortodox și toate celelalte. Sunt niște frecții sfertodocte la piciorul de lemn al unei false spiritualități, un ezoterism fără cercetare, o incultură spirituală care mă sperie mai mult decât orice. Astea nu sunt speranțe false, sunt colocvii de neasumare. Pe sistemul că nu ești tu de vină că ai dat-o în bară și ești fără caracter, e Mercur retrograd, sau eclipsă de lună, sau cărțile de tarot, care arată că aura ta e penetrată. Divizie de fraieri, vă penetrez eu aura, de pleacă ra-ul și rămâne au. Multă muje cu J din Jena.

M-am săturat să vă văd cum plângeți după Draga Olteanu Matei, dar nu v-a interesat că stătea în anonimat, în Neamț, și poate s-ar fi bucurat să mai audă vreun mesaj de la voi, pe contul ei de Facebook, pe care-l inundați acum cu lumânări și false păreri de rău. Faceți pe revoltații și pe revoluționarii în pijama, dar în afară de a vă ieși indignarea prin toți porii telefonului mobil, lângă cafeaua pe care o sorbiți cu buzele alea lucrate, nu faceți nimic pentru a schimba fututul ăsta de sistem care ne lasă copiii și bătrânii și bolnavii să moară. Doar heităriți pe cine puteți, că acum e ok, nu o să vă ia nimeni la ochi, sunt mucles, că se știu cu musca pe chipiu sau caschetă. Problema e sistemică, și națională, și personală. E ca peste tot. Înainte de a-i băga pe toți în aceeași oală, uită-te un pic și la tine, fraiere. Te crezi gangsta că postezi de pe conturi false, vezi, gangstere, fugi acasă, că-ți fute altul femeia. Deci, vouă, papagali fără pene, și vouă, gușteri din și de pe lângă sistem, o miriadă de muje cu J din Jena.

Vezi ce face izolarea? Te face nervos. Că-mi zic și mie câteodată muje cu J din Jena. Doar că apare cineva și gata, se înseninează. Poate, odată , ieșim pe mare. Pe bonuri de vacanță. Privesc în jos, abisal de jos. Prietenii știu ce spun. Și de ce.

Mai am, dar rămâne pe data viitoare.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo