sâmbătă, 7 noiembrie 2020

Nokia 10 PureView va fi lansat doar în 2021, dar va veni cu specificații high-end

de Basil Mureșan

Nokia 10 PureView a fost în știri de peste un an, fără nici o confirmare oficială cu privire la prezentarea acestuia. O nouă scurgere de informații sugerează că lansarea smartphone-ului Nokia ar putea fi iar întârziată, dar ar putea face un salt mare la specificații mult mai bune în comparație cu Nokia 9 PureView din 2019.

Noile informații despre viitorul flag-ship au apărut acum via TechRadar și ne oferă o idee mai bună despre ce să ne așteptăm și când. Conform informațiilor, Nokia 10 PureView va fi dezvăluit în a doua jumătate a anului 2021, sugerând o altă întârziere.

Smartphone-ul va fi alimentat de chipsetul Qualcomm Snapdragon 875, încă neanunțat. Acesta va fi următorul procesor high-end al companiei Qualcomm pe care ne așteptăm să îl vedem în telefoane precum Samsung Galaxy S21 și OnePlus 9. Acest lucru este demn de remarcat, privitor la Nokia 10 PureView, deoarece compania nu a inclus cel mai recent chipset disponibil în ultimul său telefon emblematic și a optat în schimb pentru un model de procesor puțin mai vechi.

Nokia 10 PureView ar putea aduce, de asemenea, un nou design, trecând la un șasiu din oțel inoxidabil și un afișaj din sticlă cu safir. Nokia 9 PureView de la începutul anului 2019 a fost nu numai primul flag-ship al mărcii de ceva vreme, ci a adus și câteva implementări unice ale camerei pe care nu le mai văzusem niciodată.

Deși nu a fost chiar la fel de grozav cum a promis Nokia, un aranjament penta-camera a fost o abordare demnă de luat în seamă. Ne așteptăm ca viitorul Nokia 10 PureView să funcționeze cel puțin similar, dar informațiile despre camerele din spate sunt rare în prezent. Ne-am aștepta la o gamă și mai ambițioasă de camere de această dată, sperăm cu senzori mai performanți, cum ar fi o cameră ultra-largă sau un teleobiectiv, împreună cu o tehnologie similară de la Zeiss.

Anterior, se zvonea că acest dispozitiv ar fi numit Nokia 9.2 sau Nokia 9.3, urmând schema simplificată de numire a HMD Global. Cu toate acestea, un document intern recent scurs de la companie a sugerat că va fi numit Nokia 10.

Sursa foto: TechRadar

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo