duminică, 10 mai 2020

Nokia 9.3 5G, un concept de smartphone cu design asemănător cu Lumia

de Basil Mureșan

Cu Nokia 9.3 5G , HMD Global (compania care deține drepturile Nokia) vrea să lanseze un model succesor pentru Nokia 9 PureView în acest an. Se spune că Nokia 9.3 5G are un ecran OLED. Ecranul are diagonala de 6,3 inch, rezoluția QHD + și oferă o rată de actualizare de 120 de hertzi. Un procesor Qualcomm Snapdragon 865 cel mai probabil va fi la bord și sistemul de operare Android 10.

Modulul camerelor foto va fi compus din cinci camere alături de un bliț dual LED. Între cele cinci camere vor fi una principală de 108MP și una de 64 megapixeli. Camera selfie va avea 32 megapixeli și va fi plasată într-o zonă transparentă a afișajului. Dacă senzorul nu este utilizat, camera nu este deloc vizibilă pentru utilizator. Cel mai probabil camerele foto vor fi produse de Zeiss, companie care furnizează de ceva timp camerele foto pentru Nokia, conform WinFuture.

Ne așteptăm și la 6 sau 8 GB de memorie RAM însoțită de 128 / 256 GB de stocare internă. În plus, o baterie de 4.500 mAh, un scaner de amprente sub afișaj și încărcare wireless ar trebui să fie în dotare. Rămâne de văzut dacă zvonurile se vor dovedi adevărate.

Nokia 9.3 Pure View este vârful de lance al smartphone-urilor produse de HDM Global. Modelul Nokia 9.3 5G ar trebui să concureze cu două smartphone-uri de același calibru de la Samsung. Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite fac parte din aceeași categorie cu Modelul Nokia 5G. Mai intră în discuție și Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G. Modelele 5G din seria Galaxy S sunt totuși din altă galaxie pentru ca smartphone-ul Nokia 5G să poată concura cu ele.

Dacă informațiile scurse și zvonurile sunt confirmate, Nokia 9.3 5G ar putea apărea cu un design interesant. Am văzut acest design pe site-ul olandez Letsgodigital, unde YouTube-rul „Concept Creator” a creat un concept video interesant pentru smartphone. Cu modulul său de cameră rotundă, designul amintește puternic de modelele mai vechi Lumia, care au fost apoi comercializate sub numele de Windows Phones.

La ce dată Nokia 9.3 5G va fi prezentat și la ce preț va fi vândut dispozitivul, rămâne complet neclar la ora actuală. Până în prezent, HMD Global nu a comentat oficial când va fi anunțat noul smartphone 5G. Dar pentru că Nokia 8.3 5G costă aproximativ 600 de euro, posibil ca modelul Nokia 9.3 5G să coste aproximativ 600 – 700 de euro.

Sursa foto: Conceptcreator / Letsgodigital

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo