marți, 21 aprilie 2020

Nu vom mai avea noi emoji în 2021 din cauza pandemiei COVID-19

de Basil Mureșan

Virusul corona ne îmbolnăvește, închide fabrici, restricționează circulația și mai cauzează și alte probleme: Nu vor mai apărea noi emoji anul viitor. Poate fi cea mai mică problemă cauzată de COVID-19.

Consorțiul Unicode, care se ocupă de acest lucru, nu va lansa emoji noi anul viitor din cauza pandemiei. Noile emoji-uri sunt de obicei lansate până în ianuarie și apar pe noile dispozitive până în septembrie. Standardul Unicode 14, pentru 2021, a fost întârziat acum cu șase luni. Consorțiul Unicode ia în calcul posibilitatea de a lansa un standard 13.1 de nivel mediu

Lansarea versiunii 14.0 a standardului Unicode a fost așteptată în martie 2020, dar se va întâmpla acum doar în luna septembrie. Asta înseamnă că dispozitivele vor primi noile emoji doar în 2022. Printre acestea amintim viitoarele telefoane din seria Galaxy Note 20, Samsung Galaxy Fold 2, seria Apple 12, Nokia 9.3 PureView sau alte smartphone-uri high-end sau mid-range și de la alți producători cum ar fi Xiaomi, Sony, Huawei, LG sau OnePlus.

Cu toate acestea, conform 91Mobiles, cele 117 emoji noi care au fost anunțate la începutul acestui an pentru versiunea 13.0, precum emoji cu steaguri transgender, emoji castor, emoji ninja și așa mai departe, sunt încă așteptate să fie lansate mai târziu în acest an.

Vorbind despre întârzierea versiunii Emoji 14.0, Mark Davis președintele Consorțiului Unicode a declarat: „În circumstanțele actuale, știm că unii dintre colaboratorii noștri au multe modele pregătite pentru lansare în acest an. În acest an, pur și simplu nu ne putem angaja că vom respecta același program la care l-am respectat în trecut”.

În mod obișnuit, aplicațiile pentru următoarea generație a standardului Unicode și, la rândul lor, noul set de emoji trebuie să înceapă la jumătatea anului. Apoi, versiunea finală este lansată dezvoltatorilor terți de software, la începutul anului viitor. Versiunea finală a celei mai recente generații Unicode este de obicei așteptată în martie. După aceasta, este nevoie de aproximativ șase luni pentru a fi implementată, iar noile emoji vor fi lansate pe dispozitive doar în septembrie sau octombrie.

Acum, impactul COVID-19 a redus data lansării standardului Unicode 14.0 din 2021 cu cel puțin șase luni, până în septembrie 2021. Având în vedere că este nevoie de încă șase luni pentru ca noile emoji să fie prezentate în cel mai recent software și hardware al smartphone-urilor, probabil vom vedea Emoji 14.0 abia în 2022.

Cu toate acestea, Unicode Consortium a lăsat deschisă posibilitatea lansării de noi emoji și în 2021. După cum spune postarea de pe blog companiei, „Consorțiul are în vedere să lanseze emoji într-o versiune Emoji 13.1. Acestea folosesc caractere existente. Deoarece secvențele se bazează doar pe combinații de caractere existente în Unicode Standard, ele pot fi implementate pe o programare separată și nu necesită o nouă versiune sau codificarea caracterelor noi. O astfel de versiune Emoji 13.1 ar fi terminată la timp pentru lansarea pe telefoanele mobile în 2021.”

Sursa foto: emojipedia.org

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo