duminică, 30 august 2020

OAMENI DE NOTA ZECE PENTRU UN JUDEȚ DE NOTA ZECE Interviu cu Florin Doroțiu, candidat PER la președinția Consiliului Județean Arad

de Basil Mureșan

OAMENI DE NOTA ZECE PENTRU UN JUDEȚ DE NOTA ZECE

Interviu cu Florin Doroțiu, candidat PER la președinția Consiliului Județean Arad

– Sunteți implicat în politică de ceva vreme, de unde a venit dorința de a candida la postul de președinte al Consiliului Județean Arad ?

– Să fim sinceri, dorința oricărui om care intră în politică este să urce în această ierarhie. Am 43 de ani, mi-am făcut un examen interior și am ajuns la concluzia că pot veni în fața arădenilor cu o viziune modernă, că pot schimba fața județului după trei decenii de ratări și spectacole de mimă. Evident că dacă nu aveam și un sprijin, probabil că nu aș fi făcut pasul.

– Care considerați că este, printre ceilalți nouă candidați, adversarul dvs. direct ?

– În mod normal ar trebui ca toți să fim egali. Dar nu este deloc așa. Unii își fac campanie pe banii românilor. Îi stiți și dvs. Nu e deloc normal. Alții beneficiază de trusturi de presă, de fonduri imense. Cred că adversarul meu direct este apatia, care permite grupurilor de interese să își urmeze agenda. Merg pe o linie care presupune curățenia. E unul din dezideratele mele, unul dintre slogane.

– Apropo de slogane: de ce UN OM DE NOTA ZECE ?

– E oarecum amuzant de unde am pornit cu acest slogan. De la o extragere care m-a pus pe ultima poziție pe buletinul de vot. Departe de a considera asta un handicap, am hotărât, împreună cu echipa de campanie să îl folosim în avantajul nostru. Si am apelat la arma secretă a românilor, umorul. Pe de altă parte, dacă e să vorbim serios, arădenii sunt oameni de nota zece și merită să fie reprezentați de cineva care să le susțină cu adevărat interesele.

– Care sunt punctele dvs. forte ?

– Punctul forte este Programul cu care vin în fața arădenilor. Tema principală este dezvoltarea durabilă, unde avem și o componentă ecologică importantă: energie solară, agricultură ecologică, dezvoltarea turismului. Dezvoltarea agriculturii ecologice este unul din pilonii programului nostru. În paralel cu atragerea de fonduri europene agricultura ecologică poate deveni o piesă de rezistență a dezvoltării județului. Analize pe domeniu arată că, odată cu creșterea ponderii agriculturii ecologice, arădenii vor avea hrană sănătoasă și, mai ales, mai ieftină. De asemenea propunem sprijinirea turismului sufocat în prezent de birocrație și taxe imense. Alții și-au dezvoltat turismul pe TVA redus și agricultură ecologică. Ecologia reprezintă armonia dintre om și natură. Ne opunem categoric exploatării gazelor de șist și exploatărilor care nu respectă natura. Tăierea ilegală a pădurilor, reducerea habitatului animalelor sălbatice în mod iresponsabil, folosirea materialelor și a energiilor poluante, acestea sunt probleme care necesită rezolvare imediată. Județul Arad, dacă își va dezvolta energia solară, va câștiga mai mult decât dacă exploatează gaze de șist. În plus, avem grijă de sănătatea oamenilor. Dezvoltarea economiei solare va duce și la reducerea costurilor pentru populație. Doresc să propun un studiu de fezabilitate pentru construirea unei centrale eoliene, o alternativă curată la actuala poluare energetică a municipiului Arad. În plus, suntem un partid de militanți, nu de persoane care vor să obțină posturi de bugetari bine plătite de unde să facă afaceri cu rudele. Nu suntem datori nimănui. În România de azi poate părea un dezvantaj, dar eu zic că nu e așa.

– Ce buget aveți pentru această campanie și de unde provine ?

– Buget e mult spus. Sunt contribuții ale militanților partidului. Nu am avut bani de autocare să le aducem la lansare și nici dacă aveam nu închiriam. Nu am dat și nu vom da mici și bere. Nu am dat și nu vom da găleți. Noi propunem un alt fel de a face politică. Cred că județul Arad merită o alternativă curată.

Top of Form

Bottom of Form

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo