joi, 23 noiembrie 2023

OLGA MAȚARIN – BĂRBATUL VORBEȘTE PRIN FAPTE

de developer

Mă plictisesc să scriu mesaje. Sincer, încep să am o antipatie pentru conversațiile lungi de genul “vreau să te cunosc mai bine, povestește-mi ceva despre tine”. Serios? Îți pot spune povestea de seară, poate așa adormi mai repede și finisăm discuția aici. Definitiv.

          Încet, încet manifestarea afecțiunii față de femeia se reduce la like-urile din stories. Și acești admiratori cu dârzenie, seară de seară trimit emoji de noapte bună iar dimineața – o cafea turcească fierbinte și un trandafir. Ce banalitate. 

          Cât de romantic ești băiete și cum te descuri în lumea asta când înțelegi că toate mesajele tale sunt vorbe-n vânt, pe care nici porumbeii nu vor să le citească. Nu ai curajul să organizezi un date care ar presupune altceva decât plimbarea prin parc, că deja devii prea romantic și nu-i bine să riști pe vremea asta. Ai rămas printre ultimele exemplare din țară și ce ne vom face cu toate, dacă într-o dimineață nu mai primim cafeluța? Oare când se va întâmpla asta?

          Unii specialiști afirmă că de fapt femeile mame sunt vinovate că cresc așa băieți catifelați, care nu știu ce să facă fiindcă “mami știe cum e mai bine”. Cum acest “bărbat” poate apoi lua decizii singur și cum să fie independent de părerea mamei, care a fost ea bărbatul în familie. Iar acum el nici nu știe că ar putea să fie altfel.

          Mie îmi plac bărbații ingenioși, îndrăzneți, care știu ce vor de la viață și iau asta iar dacă în planurile cuiva există loc și pentru mine, atunci inițiativa îi aparține. Aceste preferințe legate de partener se formează chiar din copilărie, când avem un model exemplu sau nu prea, de la părinții noștri. Tot ce vedem acolo e adevăr pentru copilul care crește. E foarte curios asta, mai ales când începi să analizezi și observi cum prietenii și cunoscuții, copie scenariul din familia în care au crescut. În fine, n-o să mă aprofundez aici prea tare, chiar de-mi place dar sunt sigură că dacă veți începe să observați, veți înțelege despre ce scriu.

          Revin la mesajele îndrăznețe cu complimente și declarații care se evaporă când din întâmplare vă vedeți în cafenea. Deodată devine distanțat și-și ține fața în public, că să nu înțeleagă ceilalți că aveți ceva. Și de fapt el e foarte ocupat chiar acum și e nevoit să plece să rezolve ceva foarte important, “o să -ți scriu când mă eliberez.” Luna asta sau poate la anul ca nu cumva să înțelegi greșit că-i ești simpatică sau să înțelegi corect, că-i ești indiferentă. 

          Așa e, când femeia nu-ți place, nu ești gata să te implici, nu faci nimic dar scrii mesaje, pui like-uri poate poate ea va face primul pas, va fi “bărbatul” în “relația voastră” iar tu vrei să fii pisoiul, care stă la cald, vrea să fie mângâiat și când are mai mult timp liber, știm noi ce face.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo