sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Olga Mațarin – Imprevizibilă

de developer

E imprevizibilă vremea în Arad.

          De la începutul lui octombrie de când am venit, nu i-am înțeles consecutivitatea și cred că mai am nevoie de timp ca să mă obișnuiesc cu ea. Se schimbă de câteva ori pe zi și nici datele meteo nu reușesc să-i țină pasul. Ba e vânt, ploaie, soare și-apoi iar vânt cu soare. Nu am cum să-i ghicesc dispoziția ca să mă pot organiza din timp și să înțeleg exact cum va fi mâine. E așa diferită și mi se pare cam ciudată dar îmi place.

          E capricioasă vremea, la fel cum e femeia.

          Femeia care se cunoaște și-și permite să se manifeste uneori chiar spontan, diferit decât sunt obișnuiți și așteaptă ceilalți. Există în asta un oarecare risc să nu fie înțeleasă și acceptată dar până la urmă așa îi e natura.

Această femeie își acceptă stările, emoțiile, sentimentele și le trăiește intens, în moment nu după ce ajunge acasă și se ascunde de ochii lumii ca nu cumva să fie criticată pentru slăbiciune. Ea își permite să se scufunde în tot spectrul emoțional și atunci în adâncul sufletului e cea mai fericită fetiță.

          Femeia fără capricii și emoții e moartă în adevăratul sens al cuvântului. Nu vrea nimic, nu pulsează, nu radiază. E ca mașina fără combustibil. Mașina care-ți place mult, la care ai visat toată viața și doar gândindu-te la ea îți sporește libidoul dar urcând, înțelegi că ceva nu funcționează, nu există conexiune și de fapt e fără viață, e doar un simplu exponat. Chiar dacă vei forța pedala accelerație nimic nu se va schimba, mașina va rămâne pe loc.

          Și nu e vorba de capricii nevrotice când nimic nu-i place, țipă de parc-o taie și-și rupe extensiile de păr. Nu, cu astea las să lucreze specialiștii psihiatri care au studii și-s competenți în domeniu.

          Eu scriu de capriciile și emoțiile sănătoase care ar fi bine să fie prescrise de medicul de familie și administrate zilnic împreună cu vitamine E, A, B și colagen.

Știu chiar e greu să găsești timp pentru tine, să-ți înțelegi emoțiile și capriciile personale mai ales când ai atâtea chestii de rezolvat care de fapt se rezolva și singure dacă începi să te relaxezi și să ai încredere în persoanele de lângă tine și în competența acestora. Da, e greu să-ți auzi glasul interior când fugi de ceea ce simți și cauți explicația în alții. Greu dar posibil.

          E imprevizibilă vremea în Arad.

          Chiar de e vânt sau ploaie și am avut o zi încărcată în care am trecut prin toate stările posibile – vine apusul. Ador aceste minute, când culorile din palitră sunt amestecate de cel mai iscusit Creator care-și prezintă în exclusivitate creația. Pentru asta îmi place și mai tare Aradul. Pentru apusul privit de la balcon și momentul unic în care pun pe pauză ziua și înțeleg că trăiesc aici și acum.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo