luni, 16 noiembrie 2020

Ovidiu Palcu, candidat ARN la Camera Deputatilor: „Adevarul este izvorul libertatii”

de Basil Mureșan

„Adevarul este izvorul libertatii”

„Credinta este izvorul demnitatii”

„Familia este izvorul sanatatii”- sustine Iulian Ovidiu Palcu, candidatul ARN ( Alianta Renasterea Nationala) pentru functia de deputat in Parlamentul Romaniei la alegerile generale din 6 decembrie 2020

– Domnule Palcu sunteti un om de afaceri de succes, implinit din punct de vedere familial, alaturi de sotie si cei doi copii. Va invit sa ne spuneti mai multe lucruri despre dumneavostra pentru ca oamenii (cetatenii,alegatorii) sa va cunoasca mai bine.

– As incepe prin citeva cuvinte legate de educatie si formarea mea profesionala. In perioada 2005- 2010 am urmat cursurile liceului „Vasile Goldis” din Arad. In anul 2013 am obtinut licenta in stiinte economice, specializarea economia comertului, turismului si a serviciilor, absolvind cursurile Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad. Din anul 2017 ma specializez in finante- banci, la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Ioan Slavici” din Timisoara. Intre timp, in anul 2010, am obtinut certificatul de absolvire al cursului „Manager de proiect”, concretizat prin proiectul Palcu Apple Production ( plantatie mar), in valoare de 6.186.328 lei. Ca si administrator al S.C. Inteco Holding srl am mai multe responsabilitati, printre care: promovarea imaginii companiei, managementul, coordonarea si gestionarea proiectelor, elaborarea de strategii integrate de holding, analizarea si valorificarea oportunitatilor, politici de expansiune in piata, constructie de brand, eficientizarea investitiilor si a fluxurilor de capital, comunicare interna si externa. In ceea ce priveste activitatea de leadership am in subordine o echipa de peste 120 de persoane.

Datorita unei bune organizari si a performantelor economice notabile societatea Inteco Holding srl a obtinut mai multe premii de excelenta: in anul 2016 locul intai in Topul Firmelor, locul doi la nivel national, la sectiunea IMM- in constructii, in 2018 locul intai in clasamentul Top Profit si Top Afaceri. Personal am obtinut, „Diploma de merit”, pentru merite deosebite in modernizarea strazii si a zonei imprejmuitoare din comuna Halmagel din judetul Arad. Precizez ca, in calitate de manager sau director general, conduc activitatea mai multor societati si proiecte: Palcu Apple Production, Photo Power, Calypsso Oil, Panoramic Fitness Gym, Balastiera Horia, Romania Bio Frutta si Aston Trade.

– Din spusele dv- stra constat existenta unui paradox, o diferenta de paradigma. Este cunoscut faptul ca, in Romania ultimilor 30 de ani, cei care au ales o cariera politica au avut, in marea lor majoritate, drept scop obtinera unor avantaje materiale. Mai pe romaneste au facut acest lucru pentru bani, putere, influenta. Or, omul de afaceri Ovidiu Palcu este exact opusul acestui model de politician. Intrebarea fireasca este: ce v- a determinat sa intrati in politica si, eventual, cine este persoana care a avut un rol decisiv in luarea deciziei de a candida pentru functia de deputat in Parlamentul Romaniei?

– Imieste usor sa raspund. Doctrina partidului Alianta Renasterea Nationala (ARN) coincide cu planurile si proiectele mele referitoare la Arad si cetatenii sai, planuri de inspiratie adanc crestina si apostolica. Am intrat intr-un partid mic, in care imi voi incepe ucenicia in politica, din iubire pentru semenii meisisa schimb ceea ce nu merge bine. Trebuie sa precizez ca decizia de a intra in politica alaturi de ARN a fost influentata, decisiv, de catre Peter (Petru) Costea, fondatorul si presedintele acestui partid. Desi traieste si munceste de peste 30 de ani in SUA, fiind un avocat de succes in Houston (Texas), nu a uitat Aradul, Romania si pe locuitorii de aici. El este un roman care a luptat consecvent pentru valorile in care a crezut si crede, motivat fiind de catre acestea, reusind sa devina un om de succes in SUA, fara a renunta la identitatea romaneasca pe care si-a asumat-o mereu. Noi avem convingerea ferma ca Romania va renaste prin credinta, familie si educatie. Dorim sa incepem acest lucru de la Arad prin educatie, familie, apararea vietii si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Dezvoltarea spirituala va conduce la prosperitatea materiala! Pentru a raspunde mai concret la intrebarea pe care mi-ati adresat-o imi aduc aminte de clipe emotionante din invatatura crestina pentru a- i face si pe aceia care m-ar intreba-„ce-mi trebuie mie politica?”- sa priceapa si un alt fel de a le raspunde, mai putin violent, mai putin dur…„de-as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de-as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de- as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.” Un ganditor al Orientului Indepartat spunea despre lume ca este „…asemeni unei flori de zapada: daca o apuci cu mana, se topeste imediat. Nu ramane nimic, decat mana uda. Dar, daca o privesti, doar s-o privesti, atunci floarea de zapada isi dezvaluie frumusetea, ca oricare floare din lume. Acesta este miracolul!

– V- as invita sa ne precizati citeva directii de actiune ale (ARN), directii care sa conduca la dezvoltarea economico-sociala a Romaniei?

– ARNeste un grup multietnic si multiconfesional, cu prezenta in intregul spatiu romanesc, atat in Romania, cat si in diaspora. Avem, deci, resurse umane pentru a implementa masurile necesare pentru dezvoltarea Romaniei. Partidul nostru este o miscare conservatoare, pro- valori, pro- familia naturala, pentru Romania, nascut din munca miilor de voluntari care, in prima parte a anului trecut, au lucrat in sprijinul candidaturilor europarlamentare. Continuam cu promovarea valorilor morale si crestine in Constitutia Romaniei, pentru ca avem nevoie de o civilizatie romaneasca renascuta spiritual. Pe de alta parte pledam pentru crestere economica prin reducerea fiscalitatii si a birocratiei, prin stimularea investitiilor private, modernizarea infrastructurii in toata tara, pentru a elimina saracia, sa avem o crestere a nivelului de trai, precum si implementarea unui sistem de protectie sociala echitabil pentru copii, seniori si bolnavii cronici. Credem intr- o politica economica ambitioasa si coerenta, in care statul cedeaza locul de prestator in favoarea unui mediu privat concurential, o politica economica prin care sa asiguram locuri de munca in fiecare familie, astfel incat niciun copil sa nu sufere de foame, sa nu fie abandonat si sa se poata bucura de o copilarie fericita si de o buna perspectiva educationala si ocupationala. O economie solida, care sa sustina o crestere semnificativa a veniturilor, revenirea la o cota scazuta a somajului, un nivel ridicat al investitiilor, o economie in care afacerile private si intreprinderile mici si mijlocii sa fie inima societatii, motorul dezvoltarii economice locale, regionale si nationale. Impozitul pe profit si TVA sa fie platite de catre agentii economici dupa incasari, nu inainte. Ne propunem o scadere a impozitelor pe investitii, cu precadere in sanatate, educatie si agricultura.

– In final, un mesaj pentru alegatorii dv- stra!

– Doresc sa le spun aradenilor ca ii asigur de dragostea mea pe care o asez cu smerenie, intru- adevar, corectitudine, dreptate si cinste, intocmai dupa invatatura Apostolului Pavel! Cu dragoste, asa ma voi purta fata de dumneavoastra si eu si echipa din care fac parte, bucurandu- ne impreuna de adevar, adevarul care calca nedreptatea! Cu credinta in bunul Dumnezeu, cel care ne daruieste toata avutia si libertatea de a trai, cu nadejdea ca impreuna putem spori lumina si dragostea, caci ea este cea mai mare dintre toate, voi fi la dispozitia dumneavoastra si nu voi renunta, niciodata, la crezul meu.

In final, vorba ecleziastului: „Bucura- te, omule, cat esti tanar si inima ta sa fie vesela in zilele tineretii si mergi in caile inimii tale si dupa ce- ti arata ochii tai”, dar fara desfrau, caci „Dumnezeu te va aduce la judecata Sa”(11,9).

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo