joi, 9 aprilie 2020

Participă activ și luptă împotriva CoVid-19 alături de asociația Beard Brothers Arad

de Mihai Molnar

11.230 de măști FFP2 cu supapă, 1614 de ochelari de protecție, 1360 litri de dezinfectant de mâini, 1 sistem ecograf Philips, 2 kituri de videolaringoscop cu camera, 34.400 de măști chirurgicale, 94.100 de mănuși de unică folosintă, și am putea continua, dar ne oprim aici. Sunt cifre reale, echipamente medicale achiziționate și donate în ultimele săptămâni de Asociația Beard Brothers Cluj cadrelor medicale din Cluj Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla și Huedin.

În urmă cu 2 săptămâni, se înființează Beard Brothers Arad, iar mulțumită donațiilor venite din partea arădenilor frumoși și partenerilor (persoane juridice) se achiziționează și se livrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad 37.000 de mănuși de nitril (donație din partea Webasto România) și 5.900 de măști cu 3 straturi de unică folosință (achiziție făcută din bani donați de către persoane fizice, la care s-a adăugat donația companiilor JCM Professional Buildings SRL si Satura Computers).

Cafeneaua Literară Joys identifică un partener în asociația bărboșilor și se alătură luptei împotriva CoVid-19 și donează săptămânal frăției  10% din orice comandă livrată la domiciuliu. Fondurile se adaugă donațiilor primite pentru achiziție de echipamente medicale. Mai multe detalii la acest link de facebook!

Soft Coffee Arad împreună cu Beard Brothers Arad pornesc un proiect comunitar intitulat Fă cinste cu o cafea medicilor arădeni din linia întâi. Detalii despre cum poți dona și tu o cafea (sau poate chiar mai multe cafele) medicilor arădeni, gasești AICI < click!

Dar acum să vedem cine este și ce vrea Asociația Beard Brothers la Arad?

Asociația Beard Brothers este mai degrabă o frăție. Toți membri pot avea inițiative, toți își doresc să schimbe mentalități prin implicarea în societate și absolut toți luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel.

Mai pe scurt, așa cum a declarat membrul fondator și președintele asociației – Cornel Marian Hoza: Beard Brothers înseamnă un grup de oameni tineri, cu spirit de inițiativă, deschiși spre a ajuta oriunde consideră că e nevoie, puși pe muncă în folosul societății și pe distracție, dar tot pentru cauze sociale.

Asociația este împărțită în 3 divizii: Beard Brothers, The Sisterhood și Volunteer Crew. La ora actuală cele 3 divizii au aproximativ 500 de membri. În frăție sunt tot felul de oameni, de la barmani la manageri, de la specialiști în resurse umane la web designeri, de la studenți la elevi.

În 24 Martie 2020, frăția deschide filiala din Arad sub deviza Și arădenii sunt încă frumoși.

Într-un interviu acordat pentru blog BT, Cornel a fost întrebat: De ce o asociație și nu un business?

Răspunsul lui nu va fi o noutate pentru cei care cunosc această asociație, în schimb va oferi câteva lămuriri celor care încă nu cunosc „frăția bărboșilor„:  „Beard Brothers este un vis, e o stare de spirit și am preferat să o facem în mod voluntar și să atragem cât mai multă lume în zona aceasta. Membrii asociației nu au nici un fel de beneficiu financiar din asociație, fiecare având job și o anumită specializare.

Cornel Hoza – membru fondator / Foto: Raul Ștef

Diferența majoră dintre Beard Brothers și alte asociații este că cei care reușesc să fie acceptați în asociație înțeleg din prima că este cool să faci voluntariat, aici trebuie să ai vână și trebuie să vrei să lucrezi, iar activitatea asociației este una 100% transparentă și onestă.

Cât despre ce planuri de viitor are asociația Beard Brothers filiala Arad, știm doar că se dorește o creștere organică și să se creeze proiecte cu impact social cât mai mare.

Deocamdată, Beard Brothers Arad oferă ajutor și se folosește de toate resursele în ajutorul cadrelor medicale arădene. Și-au unit forțele, astfel filialele din Cluj, Arad, Suceava și Brașov sunt în căutare și identificare zilnică de noi stocuri de echipamente medicale necesare activității cadrelor medicale.

Ce putem face noi? Cum putem ajuta activitatea bărboșilor?

Dacă vrem să îi susținem, avem posibilitatea de a dona și avem chiar mai multe posibilități:

virament bancar în contul RO74 BTRL RONC RT02 4973 5204 cu specificația ARAD, titular cont: Asociația Beard Brothers

cu ajutorul aplicației #BTPay la numărul 0739 852 959 cu specificația ARAD

plata cu cardul direct pe site-ul asociației: https://www.beard-brothers.ro/doneaza  cu specificația #ARAD

Dacă nu dispui de resurse financiare, poți să urmărești pe facebook activitatea Beard Brothers Arad, se poate da like, iar pasul următor este distribuirea postărilor. Cu siguranță nu te costă absolut nimic și e posibil ca distribuirea ta să fie observată de cineva care are resurse financiare și îi poate ajuta.

#staysafe #stayhome #westandtogether #BeardBrothersArad #SiAradeniiSuntOameniFrumosi  

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo