miercuri, 19 iunie 2024

PNL a câștigat 54 de primării și Consiliul Județean

de Valentin Iacob

„Suntem câștigători dar nu așa cum ne-am fi dorit” a fost concluzia președintelui PNL Arad, Gheorghe Falcă, la prezentarea rezultatului alegerilor locale și europarlamentare.

„Mă bucur că voi reprezenta încă un mandat România, votul dat de județul Arad depășește 50%. Voi lucra ca și până acum intens, sunt între primii 10 europarlamentari la primul mandat ca număr de rapoarte și amendamente”, a spus Gheorghe Falcă.

Liderul PNL Arad a spus că PNL a câștigat 54 de primării.

 „La orașe, PNL a câștigat la Nădlac dar a pierdut Chișineu-Criș în favoarea unui fost coleg cu care vom avea o colaborare bună. A fost o luptă frumoasă și strânsă la Lipova, Cristina Ciorogar a pierdut la 45 de voturi, o felicităm, cred că ea era soluția pentru Lipova, un candidat bun și pregătită pentru administrație bună. Felicitări Mircea Onea, candidează a treia oară și este câștigător, arată că dacă ești perseverent poți câștiga”, a spus Gheorghe Falcă.

Acesta a remarcat tinerii care au câștigat primăriile la Moneasa și Șicula, schimbul de generații de la Birchiș, Bata, Hălmăgel, unde au fost aleși tineri bine pregătiți profesional. Adversarii au câștigat competiții locale cu foști membri ai PNL și la Păuliș, Brazii și Bârsa.

„Mă bucur foarte mult pentru că reușim să câștigăm în majoritatea primăriilor din județ. Din 2004 până în 2024, sunt 20 de ani în care Partidul Național Liberal a câștigat de fiecare dată în județ. Și se produce, vrei nu vrei, o erodare. Și de data aceasta s-a văzut că există un electorat care a vrut să facă schimbare, eu mă bucur că domnului Fifor nu i-a reușit mișcarea cu schimbarea. Mă bucur pentru arădeni în primul rând. Însă, știm cu toții că în politică se premiază doar locul 1. Atunci când ești pe primul loc, toată lumea vrea să își ia locul și atunci fac lucruri nu prea onorabile. Și poate o să mai ieșim după campania asta să arătăm ce minciuni s-au mai spus care, din păcate, au mai prins la populație. Și aș mai spune un lucru, e greu să ajungi pe primul loc, dar e și mai greu să te menții acolo, mai ales după 20 de ani. Alegerile de duminică ne-au reconfirmat statul nostru, al Partidului Național Liberal, de cel mai puternic și cel mai apreciat partid în județul Arad. Mulțumesc candidaților noștri care au avut curaj să intre în această luptă, le mulțumesc primarilor noștri care au reconfirmat în localitățile lor, care au arătat că sunt apreciați de localnici și care au muncit eficient în ultimii 4 ani”, a spus Iustin Cionca.

Primarul Aradului, Călin Bibarț a remarcat „campania decentă, poate cu excepția ultimelor două zile”. Acesta a trecut de la statutul de viceprimar, la primar interimar, primar și acum primar reales. În analiza alegerilor cele peste 7700 de voturi în plus și păstrarea avansului față de principalul contracandidat, Adrian Wiener. „Aș începe și eu să mulțumesc celor care ne-au acordat votul. Evident că ne obligă la mai mult. Avem și obligația ca cei care nu ne-au votat să-i convingem data viitoare să ne voteze. La cifre, aș sublinia că pe municipiu, au fost cu 7.763 de voturi mai multe ca la alegerile locale din 2020. Atunci în competiție eram tot eu cu domnul Wiener. Atunci am luat peste 14.600 de voturi, acum am luat peste 15.000 de voturi. Domnia sa a luat atunci 11.800, acum a luat 12.400. Diferențele sunt aproape la fel”, a spus primarul Călin Bibarț.

Nimeni nu a vrut să facă predicții legate de numărul de mandate și alianțe politice, pentru care va fi timp până la toamnă. Liderii PNL au remarcat campania bazată de atacuri sau promisiuni fără acoperire a adversarilor politici. Gheorghe Falcă a spus că în ultimii ani nu a comentat ce se întâmplă în administrație, dar că în viitor va aborda problemele administrative.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo