luni, 2 decembrie 2019

Posibil un iPhone 12 Pro cu ecran de 5,4 inch, ecran produs de Samsung

de Basil Mureșan

Până în prezent, cel mai de renume analist Apple – Ming-Chi Kuo, a menționat deja de două ori diagonalele de afișare ale primelor iPhone-uri 5G, care sunt așteptate să apară în 2020. Ne putem aștepta un model iPhone 12 Pro de 6,7 inch, unul mai mic de 6,1 inch și un model mic de 5,4 inch. Stai puțin, cum adică?

Da, așa este, Ming-Chi Kuo prezice de ceva vreme întoarcerea companiei Apple la telefoane mai compacte. Cele mai recente informații apărute în presa sud-coreeană, se pare că îi confirmă afirmațiile, conform site-ului american PhoneArena. Apple iPhone 12 de 5,4 inch poate fi de fapt un model Pro, exact așa cum a prevăzut Ming-Chi Kuo, împreună cu iPhone 12 Pro Max de 6,7 inch, sau oricum altcumva va fi denumit de Apple. Versiunea de 6,1 inch, pe de altă parte, are cea mai mare șansă să ajungă ca iPhone 12, ca un moștenitor direct al iPhone-ului entry-level pe care îl avem acum.

Zvonurile sunt despre faptul că presupusele modele iPhone 12 Pro / Max de 5,4 inch și 6,7 inch vor avea afișaje OLED furnizate exclusiv de Samsung, cu modulul tactil integrat mai scump pe care Samsung îl numește Y-Octa. Ecranele OLED de 6,1 inch, pe de altă parte, se spune că sunt produse de LG și poartă un strat tactil suplimentar, ceea ce indică faptul că sunt pentru un model mai ieftin, mai puțin rafinat.

Până în prezent, Apple a dotat doar telefoanele mici și mijlocii cu afișaje OLED produse de LG, datorită costurilor mai reduse. Modelele cele mai mari de iPhone-uri au fost dotate cu ecrane OLED Samsung, produse de Samsung Display. Acum Samsung va livra ecrane pentru modelele mai mici și mai mari iar pentru modelul mijlociu ecranele vor fi livrate de Samsung și LG.

Un alt fapt în sprijinul indirect al acestei teorii este că producătorul chinez de ecrane OLED, BOE a fost și el pe listă pentru a furniza ecrane pentru pentru iPhone 12 de 6,1 inch. Dar până acum ecranele produse în China au demonstrat un randament slab și o calitate ce nu a fost pe placul Apple. Deci, Apple poate rămâne doar cu sursele Samsung și LG.

Modelul Apple iPhone 12 Pro de 5,4 inch, spre deosebire de celelalte două, are o nouă diagonală a ecranului și una care va duce la un telefon foarte compact, lucru pe care fanii Apple l-au clamat încă din zilele când a fost lansat iPhone SE (ecran de 4 inch). O versiune de 5,4 inch cu noul design iPhone 12 va avea procesorul Apple A14 pe care compania americană îl va lansa anul viitor și cel mai probabil o opțiune de 5G.

Seria iPhone 12 se zvonește că are un corp din oțel și sticlă cu laturile plate care amintesc de iPhone 4. Mai știm ceva, Apple va avea pe toate cele trei versiuni conectivitate 5G. În afară de afișarea unui preț foarte mare, despre care suntem siguri, momentan nimic nu este confirmat de Apple. Probabil este prea devreme și va trebui să așteptăm apariția unor noi informații despre viitoarea serie Apple iPhone 12.

Sursa foto: phonearena.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo