luni, 7 noiembrie 2022

Protocol de colaborare academică

de Valentin Iacob

Eveniment de excepție în viața comunității arădene. Un protocol de colaborare academică între Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj a fost semnat, astăzi, la Sala Ferdinand a Palatului Administrativ.

            Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prezent la eveniment, a transmis următorul mesaj: ,,Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj sunt două dintre cele mai puternice universități, la nivel privat și public, nu doar din România, ci din Euroregiunea noastră. Aradul și Clujul au șansa să beneficieze de contribuția acestora la dezvoltarea economiei, culturii, vieții economice și sociale. Aradul și Clujul sunt astăzi două dintre cele mai puternice județe din România și datorită universităților lor, care au devenit atractive pentru studenți din întreaga țară și din străinătate.

Din perspectiva Consiliului Județean Arad, semnarea acestui protocol de colaborare echivalează cu excelența în educație și cercetare. Vorbim despre un document care continuă și dezvoltă accesul tinerilor la performanță academică,  bazată pe muncă, implicare, participare la viaţa comunității.

Le mulțumesc celor doi rectori, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci și prof. univ. dr. Daniel David, pentru această colaborare care va dezvolta noi repere în domeniul cercetării științifice, un sector important, dar încă subapreciat, care trebuie sprijinit și pus mai mult în valoare.

Pentru Arad, la nivel administrativ și universitar, colaborarea cu Clujul este o șansă. Este întotdeauna o oportunitate să înveți de la cei mai buni și să fii acceptat alături de ei, iar pentru noi Clujul este un reper și academic, și administrativ”.

La eveniment au participat rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiş” Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj, prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă, parlamentarii Sergiu Bîlcea și Glad Varga, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, subprefectul județului Arad, Doru Sinaci, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici, inspectorul școlar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Göndör, precum și cadre didactice și studenți. 

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo