vineri, 26 februarie 2021

S-a aprobat contribuția lunară la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin

de Valentin Iacob

                Consilierii județeni au aprobat costul mediu lunar de întreținere și contribuția lunară de întreținere datorate pentru serviciile acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin.

                Consiliul Județean Arad asigură cadrul necesar furnizării serviciilor sociale publice de interes județean pentru protecția persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială. Începând cu anul 2013, Consiliul Județean Arad a aprobat trecerea Unității de Asistență Medico-Socială Săvârșin, instituție publică specializată, cu personalitate juridică, din subordinea Consiliului Local al comunei Săvârșin în subordinea Consiliului Județean Arad.

                Unitatea de Asistență Medico – Socială Săvârșin a solicitat Consiliului Județean Arad aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii serviciilor medico-sociale instituționalizați în cadrul Unității de Asistență Medico-Socială Săvârșin, în cuantum de 4.578 lei/lună/beneficiar și aprobarea contribuției lunare de întreținere datorată de beneficiari și/sau de susținătorii legali ai acestora pentru serviciile medico-sociale acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin, în cuantum de 1.350 lei/lună/beneficiar. Totodată, s-a solicitat și o actualizare a categoriilor de venituri luate în calcul la stabilirea venitului lunar pe membru de familie.

                 La stabilirea costului mediu lunar de întreținere s-au avut în vedere totalitatea cheltuielilor curente anuale ale UAMS Săvârșin, precum și numărul mediu al beneficiarilor din cadrul acesteia. Calculul contribuției lunare de întreținere se stabilește pe baza costului mediu lunar de întreținere prevăzut de lege.

                Beneficiarii serviciilor acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin fără venituri și fără susținători legali sau cu susținători legali care realizează un venit lunar pe membru de familie mai mic decât valoarea netă a salariului minim brut pe țară garantat în plată nu datorează contribuția lunară de întreținere, acesta fiind asigurată din bugetul Județului Arad.

                Beneficiarii serviciilor medico-sociale acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin care au venituri datorează contribuția lunară de întreținere în cuantum de 60% din valoarea veniturilor personale lunare.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo