miercuri, 12 ianuarie 2022

Samsung a vândut de 4 ori mai multe smartphone-uri pliabile în 2021 decât anul trecut

de Valentin Iacob

Telefonul Galaxy Z Fold 3 a permis companiei Samsung să-și explodeze vânzările de smartphone-uri pliabile în 2021. În luna lansării, firma coreeană a vândut mai multe exemplare decât pe tot parcursul anului 2020. O performanță obținută datorită calității excelente a telefonului, dar mai ales prețului redus care nu a trecut neobservat de clienți.

Anul 2021 va fi marcat de lansarea lui Galaxy Z Fold 3, care a schimbat clar jocul în lumea smartphone-urilor pliabile, conform PhonAndroid. Noul Fold își îndeplinește rolul aproape de perfecțiune și s-a impus rapid ca un standard real în sector, până la punctul de a zgudui concurența: Google ar fi anulat într-adevăr lansarea telefonului pliabil Pixel Fold, temându-se să nu fie la înălțime.

Acest succes se vede în vânzări. Fără a oferi cifre exacte, Samsung a susținut că a vândut de patru ori mai multe smartphone-uri pliabile în acest an decât în ​​2020. Este greu să nu faci legătura cu lansarea modelelor Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 în august anul trecut. În plus, numai în luna august 2021, compania sud-coreeană a vândut mai multe dispozitive pliabile decât în ​​tot anul 2020. Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt mult mai puternice, au mai multe caracteristici și specificații ca Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Nu trebuie să uităm prețul mai mic și certificarea pentru protecție la apă IPX8. Sunt atu-uri importante ale noilor pliabile Samsung care au contat enorm pentru cumpărători.

Samsung adaugăcă Z Flip 3 a atras mai mulți cumpărători decât decât modelul Galaxy S21. Trebuie spus că smartphone-ul are un argument puternic: prețul său. Întimpce Z Fold 3 încă poate speria unii cumpărători cu prețul său de aproximativ 1.799 de euro, fratele său mai mic a reușit să stârnească invidia cu prețul său înjur de 1.050 euro, aliniindu-se astfel la prețurile lui iPhone 13.

Prin urmare, Samsung a atins ținta de 4 milioane de Galaxy Z Fold 3 vândute în 2021. Astfel acest telefon a captat aproape jumătate din vânzările de smartphone-uri pliabile, estimate la 9 milioane de compania de cercetare de piață Counterpoint Research. Anul trecut, gigantul coreean a reprezentat 88% din piață, cifră destinată să scadă odată cu apariția concurenței în sectorul pliabil.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo