miercuri, 27 noiembrie 2019

Samsung ar putea transfera producția seriei Galaxy A către producători chinezi

de Basil Mureșan

Samsung vrea să transfere producția telefoanelor din seria Galaxy A către producătorii chinezi. Compania adoptă o nouă strategie în fața creșterii concurenței din partea producătorilor chinezi precum Huawei și Xiaomi. Samsung ar putea scădea prețul acestei game populare și poate astfel cuceri noi piețe. În Europa, cinci dintre primele șase smartphone-uri cele mai vândute sunt din seria Samsung Galaxy A (2019).

În Europa, Galaxy A și alte dispozitive entry-level ale mărcii au devenit extrem de populare în rândul consumatorilor, datorită excelentelor caracteristici, calității incontestabile și unei mari varietăți de prețuri. Dintre cele șase dispozitive cele mai vândute pe piața europeană, cinci sunt din seria Samsung Galaxy A. Samsung Galaxy A50, Galaxy A40, Galaxy A10 și Galaxy A20e au fost cele mai bine vândute în Europa. Cu toate acestea, aceste dispozitive nu se vând la fel de bine pe unele piețe emergente, cum ar fi China și India.

Cumpărătorii de aici preferă telefoanele produse de Huawei și Xiaomi, conform PhonAndroid. Cele două mărci reprezintă 48% din piața chineză. Samsung pierde teren aici și vrea să-l recupereze. Cu o scădere a profitului de 52% în al treilea trimestru al anului 2019, compania își va schimba acum strategia.

Conform informațiilor obținute de agenția de știri Reuters, Samsung va externaliza 15% din producția smartphone-urilor sale către un producător chinez. Compania chineză Wingtech va primi sarcina de a face această treabă. În octombrie 2019, Samsung și-a închis ultima fabrică din China în favoarea producției din Thailanda și Vietnam. Cu această nouă manevră, Samsung dorește pur și simplu să scadă costurile de producție și să ofere consumatorilor dispozitive mai ieftine.

În mod ironic, Wingtech produce și smartphone-uri pentru Xiaomi și Huawei. Totuși, potrivit Reuters, din cele 300 de milioane de dispozitive Galaxy A care vor fi vândute de Samsung în 2020, 60 de milioane ar trebui să fie fabricate de sub-contractanți. Adică aproximativ 20% din stocul total de smartphone-uri al companiei Samsung.

Aceasta este o strategie inevitabilă, dacă nu una foarte bună”, a declarat o sursă apropiată Samsung, pentru agenția de presă Reuters. Odată cu externalizarea producției seriei Galaxy A (2020) către Wingtech, Samsung ar putea economisi 30% din costul componentelor. Aceste economii se vor regăsi direct în prețurile seriei Galaxy A (2020), care vor scădea drastic.

Prin urmare, primele smartphone-uri vizate de această nouă strategie ar trebui să fie seria Samsung Galaxy A (2020). Samsung mizează pe calitatea camerelor aflate pe seria Galaxy A și pe noile prețuri mai mici pentru vânzări mai mari în China, America Latină și în special India. Deocamdată acestea sunt piețele pe care Samsung intenționează să vândă aceste smartphone-uri ODM (Original Design Manufacturer). Nu a fost luată în calcul o vânzare a acestor smartphone-uri OMD și în Europa. Un producător de design original (ODM) este o companie care proiectează și produce un produs sub brandul Samsung în acest caz, sau sub alt brand. Cu toate acestea, în încercarea de a atenua îngrijorarea cu privire la controlul calității, Samsung va păstra supravegherea proiectării și dezvoltării smartphone-urilor sale ODM.

Sursa foto: phonandroid.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo