joi, 8 august 2019

Samsung Galaxy Book S, o primă privire asupra designului noului laptop

de Basil Mureșan

Samsung este cunoscut în special pentru excelentele sale smartphone-uri, smartwatch-uri, electrocasnice, semiconductori, aparatură medicală și multe altele. Printre altele gigantul high-tech sud-coreean produce și o gamă variată de laptopuri. Foarte bune și acestea!

Samsung aparent dezvoltă un laptop nou, bazat pe Windows, numit Galaxy Book S, conform site-ului olandez SamMobile. Acesta a fost certificat de Bluetooth SIG săptămâna trecută și a fost reperat pe site-ul etalon de referință Geekbench. Acum, fotografii cu viitorul Samsung Galaxy Book S au apărut pe Twitter, postate de Evan Blass (@evleaks), un cunoscut blogger american din domeniul IT.

Noul notebook Samsung arată destul de subțire și nu pare că are o mulțime de porturi I / O (input/output). Un port USB de tip C este vizibil pe marginea stângă a dispozitivului, dar nu există o imagine a părții opuse. Nu este clar dacă ar putea fi disponibile și alte porturi acolo. Al doilea port care se află lângă conectorul USB Type-C este probabil o intrare pentru alimentarea cu energie a laptopului, nu o mufă pentru căști de 3,5 mm. Cel puțin din imagini laptopul arată foarte elegant ca design, în spiritul tradiției Samsung în acest domeniu. Smartphone-urile Samsung cum ar fi, seria Galaxy S10, Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S8 dar și seriile Galaxy Note fac dovada unui design dus la excelență.

Deși imaginea de fundal pe ecran complet nu are pictograme sau elemente UI, de la tastatură este evident că acest laptop are parte de sistemul de operare Windows. Butonul de pornire este situat în colțul din dreapta sus al tastaturii și poate ascunde un scaner de amprente care ar trebui să funcționeze manual cu Windows Hello. Există și o cameră web situată deasupra afișajului.

Din aceste fotografii nu aflăm nimic despre specificațiile interne ale notebook-ului dar, din listarea de pe Geekbench, aflăm că Samsung Galaxy Book S va folosi procesorul Qualcomm Snapdragon 855 de ultimă generație, împerecheat cu 8 GB de RAM. Într-adevăr, aceasta este un dispozitiv Windows 10 bazat pe ARM, ceea ce înseamnă că este orientat mai mult către eficiența energetică.

Deocamdată, nu avem detalii despre prețuri sau disponibilitate, iar din ce vedem în fotografii Galaxy Book S nu pare să vină cu un S Pen inclus. Dar dacă acest Samsung Galaxy Book S este planificat să apară la un an după lansarea lui Galaxy Book 2, atunci ar trebui să ajungă pe rafturile magazinelor aproximativ în luna noiembrie.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo