joi, 20 iunie 2024

Samsung va opri de anul viitor actualizările pentru unele ceasuri inteligente

de Valentin Iacob

Samsung aduce permanent noutăți la toate dispozitivele sale, indiferent că sunt telefoane, tablete, televizoare sau ceasuri inteligente. Acum am aflat Samsung va renunța la sistemul de operare Tizen OS, sistem de casă al companiei Samsung. Astfel mai multe dintre ceasurile Galaxy Watch mai vechi nu vor mai prim actualizări, este vorba despre cele care rulează sistemul de operare Tizen.

Ani de zile, ceasurile inteligente Samsung au funcționat pe sistemul său de operare proprietar Tizen OS. Cu toate acestea, gigantul tehnologic a luat decizia strategică de a trece la platforma Wear OS mai populară odată cu lansarea seriei Galaxy Watch 4 în 2021. De atunci, Samsung a rămas loial ecosistemului Wear OS cu seriile Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 5, lăsând Tizen deoparte.

Zilele trecute, potrivit site-ului francez PhonAndroid, compania Samsung a anunțat că va înceta suportul pentru ceasurile inteligente bazate pe Tizen începând de anul viitor. Conform unei foi de parcurs recent lansate, Samsung va începe să pună capăt suportului pentru ceasurile sale Tizen în faze, începând cu 30 septembrie 2024. De la această dată, Galaxy Store nu va mai vinde conținut plătit pentru ceasurile inteligente Tizen, cum ar fi aplicații și interfețe de ceas.

Următoarea etapă importantă va avea loc pe 31 mai 2025, când utilizatorii nu vor mai putea descărca conținut nou din Galaxy Store pe dispozitivele lor Tizen. Toate serviciile de bază legate de aceste ceasuri, cu excepția Galaxy Store, vor fi, de asemenea, eliminate.

În cele din urmă, din septembrie 2025, utilizatorii nu vor mai putea descărca din nou conținutul achiziționat anterior în secțiunea „Aplicațiile mele” din Galaxy Store. Aceasta înseamnă că proprietarii de ceasuri inteligente Tizen nu vor mai avea acces la tot conținutul gratuit și plătit din Galaxy Store. Foaia de parcurs se aplică tuturor dispozitivelor portabile alimentate de Tizen, inclusiv Galaxy Watch, seria Galaxy Watch 3, Galaxy Watch Active și Galaxy Watch Active 2.

Decizia Samsung de a elimina treptat suportul Tizen pentru ceasurile sale inteligente era ceva de așteptat, dar poate nu atât de repede. Odată cu gama actuală a companiei de echipamente portabile bazate pe Wear OS, care oferă acces la întregul catalog de aplicații Android și un ecosistem mai robust, nevoia de o platformă proprietară a scăzut.

În timp ce sfârșitul suportului Tizen poate fi dulce-amărui pentru unii utilizatori de lungă durată ai ceasurilor inteligente Samsung, acesta va permite în cele din urmă Samsung să se concentreze pe deplin pe noile generații. Samsung folosește în continuare sistemul de operare Tizen OS pe televizoarele sale inteligente.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo