PNL 2020
miercuri, 9 octombrie 2019

Samsung vrea să introducă reclame în smartphone-urile Galaxy

de Basil Mureșan

Un nou nume de marcă înregistrat în Europa de Samsung dezvăluie că producătorul se gândește să pună reclame în smartphone-urile Galaxy. „Samsung Mobile Ads” este într-adevăr descrisă ca o aplicație în scopul publicității producătorilor de telefoane inteligente. Marca „Samsung Mobile Ads” a fost înregistrată pentru a afișa anunțuri în unele smartphone-uri.

Conform PhonAndroid, site-ul italian Tutto Android a observat depunerea de către Samsung a unui nou nume de marcă la European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Acestă cerere de marcă se referă la „Samsung Mobile Ads”. Marca este descrisă ca fiind destinată pentru smartphone-uri, tablete, computere și software. Marca „Samsung Mobile Ads” este încadrată în categoria 9 și este destinată pentru a fi utilizată în scopuri publicitare – inclusiv „pentru promovarea bunurilor și serviciilor altora”.

Am văzut deja mai mulți producători din China, cum ar fi Xiaomi, Huawei sau Honor, făcând publicitate push pe smartphone-urile lor. Uneori aceste reclame stârnește mormăiala și nemulțumirea utilizatorilor, ca atunci când reclamele Booking.com sunt „greșite” pe ecranul de blocare a milioane de dispozitive. Practica poate fi neplăcută, dar este perfect legală. Cu toate acestea, încă nu știm cum și când Samsung intenționează să utilizeze această nouă posibilitate de reclamă.

Și, mai ales în ceea ce privește smartphone-urile, pare într-adevăr dificil să ne imaginăm că gigantul high-tech sud-coreean ar începe să difuzeze reclame pe cele mai inteligente telefoane high-end. Pe de altă parte, la unele smartphone-uri din gama medie Galaxy A, acest „Samsung Mobile Ads” ar putea permite constructorului să reducă prețurile acestor telefoane. În gama Galaxy A 2019, Samsung are mai multe modele excelente, situate în general în partea superioară a seriei Galaxy A. Sunt acolo un Samsung Galaxy A50 sau Samsung Galaxy A70 sau chiar Galaxy A90 5G.

Deoarece aproape toată lumea are smartphone în buzunar fiecare zi, acesta poate fi mediul ideal pentru agenții de publicitate, mai ales când locația este cunoscută și pot fi difuzate reclame specifice. În sfârșit, acest fenomen s-a dezvoltat foarte mult pe social media iar așa-numitele „anunțuri cu dedicație” le primim imediat ce căutăm ceva.

Rămâne de văzut cum va proceda și care va fi politica Samsung în ceea ce privește confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal. Aceasta este o politică de marketing și generează în final vânzări unde sunt utilizate datele cumpărătorului, în acest caz posesorul smartphone-ului.

Sursa foto: via PhonAndroid

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo