joi, 22 februarie 2024

Samuel Caba, ARCD: „Poporul ucrainean trebuie susținut!”

de Valentin Iacob

Președintele Asociației pentru Reformă Civică și Democrație, Samuel Caba, transmite că la 2 ani de la declanșarea războiului din Ucraina „poporul ucrainean trebuie susținut mai departe”.

„Pe 24 februarie marcăm, din păcate, doi ani de când Ucraina este în război, doi ani de la momentul în care Rusia a decis să atace Ucraina printr-o așa numită operațiune specială. Războiul de la granița cu România ne-a arătat, încă o dată, cât de importantă este securitatea și siguranța națională.

Încă de la începutul războiului am încercat prin Asociația pentru Reformă Civică și Democrație să ne implicăm și să ajutăm așa cum am putut. Am coordonat campanii de donații, am făcut transporturi către Ucraina și am fost alături de cei care s-au refugiat în Arad. Au fost momente extrem de dificile pentru poporul ucrainean și le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că societatea civilă trebuie să aibă un rol cât mai activ.

Astăzi, subliniez faptul că poporul ucrainean trebuie susținut mai departe. Dialogul pentru pace trebuie purtat într-un mod cât mai serios, nu doar mimat așa cum par unii politicieni că o fac. ⁠România s-a dovedit un prieten de nădejde pentru Ucraina, un aliat pe care țara vecină se poate baza. Tocmai de aceea, cred că președintele Ucrainei, Volodymir Zelensky ar trebui să țină cont de cererile României vis a vis de comunitatea română din Ucraina.

Nu în ultimul rând, acum la doi ani de la declanșarea războiului, gândurile mele se îndreaptă și către ONG-uri. Acestea ar trebui să aibă un rol mai important în ceea ce înseamnă ajutorarea victimelor războiului din Ucraina prin proiecte clare, iar acolo unde se poate și este necesar proiectele cu impact major să fie susținute și de către guvernele din cele două țări”, a transmis Samuel Caba.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo