marți, 7 iulie 2020

Samuel Caba: Rentabilizarea transportului comun – o posibilitate reală în Arad

de Basil Mureșan

Suntem într-o agitație permanentă, iar relaxarea după această nefericită pandemie ne-a pus și mai mult în mișcare. În această agitație urbană, noi, arădenii folosim (destul de mulți) mijloacele de transport în comun: tramvaiul și autobuzul.

E și de dorit să folosim aceste mijloace de deplasare în municipiu mai ales că, din păcate, de ani de zile, tot vorbim de criza parcărilor – parcări doar pe hârtie, în realitate vedem un oraș sufocat de un trafic intens și de o lipsă acută de locuri de parcare.
Pe de altă parte, conducerea CTP Arad se tot plânge de faptul că transportul public în Arad este costisitor, că e nevoie de subvenții pentru a fi funcțional. In condițiile actuale s-ar putea să aibă dreptate, dar modernizarea și rentabilizarea transportului în comun arădean nu este o treabă imposibilă, așa cum ni se spune de o vreme.

Împreună cu specialiști în domeniu am analizat ce se poate face pentru arădeni în acest sector public și am ajuns la convingerea că CTP-ul poate deveni rentabil și în slujba arădenilor dacă vom desființa depourile din Calea Victoriei și zona Cocorilor, iar în acest imens spațiu – redat orașului – arădenii se vor putea bucura de natură, de un mediu demn pentru Arad și arădeni.

Pe bani europeni se vor construi două noi depouri: unul în Micalaca, iar celălalt în zona Vlaicu.

Drept urmare se va extinde transportul în comun cu tramvaiele CTP Arad în Parcul Industrial Vest, iar cu cei peste 50.000 de angajați de aici se va rentabiliza compania de așa manieră încât, din 2021, prețul unui bilet să fie doar… 2 lei, iar TOȚI PENSIONARII să aibă liber pe mijloacele de transport din Arad.
Putem face din transportul public din Arad un serviciu la dispoziția arădenilor – ieftin, nepoluant și profitabil.

Este o posibilitate care va deveni realitate în mandatul meu.

Eu cred în Arad și în arădeni !

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo