vineri, 26 mai 2023

Se pregătește documentația tehnică pentru investițiile de la Căsoaia

de Valentin Iacob

Se pregătește documentația tehnică pentru investițiile de la Căsoaia, modernizarea taberei de copii și a parcului de sculptură. În ședința de astăzi s-a aprobat suma de 853.000 de lei, pentru realizarea documentației. Proiectul este unul complex, iar valoarea estimativă a acestuia se ridică la 3 milioane de euro, sursa de finanțare fiind, cel mai probabil, fondurile europene.

„Am făcut acest pas, deosebit de important, de a începe elaborarea documentației, fără care nu putem să depunem proiectul. Tabăra de la Căsoaia a beneficiat de un alt proiect important, amenajarea unui teren multifuncțional, inaugurat anul trecut. Acum, dorim să îmbunătățim condițiile de cazare, de funcționare și de petrecere a timpului liber în moduri diverse. Dorim să depunem acest proiect, care se va ridica undeva la trei milioane de euro, la Agenția de Dezvoltare Regională și consider că vom reuși să și atragem banii”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Proiectul de modernizare a taberei și a parcului de sculptură constă în:

– crearea unor noi spații de cazare prin construirea a 8 căsuțe cu capacitate de câte 4 locuri in 2 dormitoare (parter + etaj);

– realizarea unei clădiri administrative;

– teren de exatlon și tiroliană;

– lucrări de protecție/apărări de maluri și versanți;

– amenajare parc, locuri de parcare stație de încărcare autovehicule electrice și magazie;

în parcul de sculptura realizarea unui observator/punct de belvedere, cu o înălțime de 33 de metri.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo