sâmbătă, 28 septembrie 2019

Seria Apple iPhone 11 vă va avertiza dacă un ecran înlocuit nu este original

de Basil Mureșan

Apple a publicat un document de asistență care spune că recenta serie Apple iPhone 11, compusă din iPhone 11, iPhone 11 Pro și 11 Pro Max vor arăta clienților un avertisment dacă telefoanele nu pot identifica un ecran autentic după o lucrare de înlocuire a ecranului.

Dacă trebuie să înlocuiți ecranul pentru iPhone, este important pentru tehnicienii certificați care folosesc ecrane Apple autentice când repară telefonul”, se arată în pagina de suport Apple. „La înlocuirile care nu sunt efectuate de Apple, serviciile de reparații autorizate nu pot respecta procedurile de siguranță și reparații adecvate și acest lucru ar putea duce la funcționarea necorespunzătoare sau probleme legate de calitatea sau siguranța afișajului.”

Apple specifică o serie de probleme care ar putea apărea în cazul în care ecranul telefonului este schimbat în mod greșit sau apar diferite probleme cum ar fi: prea multe atingeri, probleme cu precizia și luminozitatea culorilor ecranului sau True Tone care nu funcționează corect. „În plus, la reparațiile care nu înlocuiesc corect șuruburile sau carcasele pot rămâne în urmă piese libere care ar putea deteriora bateria, provoca supraîncălzire sau duce la alte probleme interne”.

Compania americană nu se teme că va jigni clienții în acest sens, conform TheVerge. Apple spune că o notificare va apărea pe ecranul de blocare al iPhone-ului, în urma reparației, timp de 4 zile după ce a fost detectată pentru prima dată o problemă. Apoi notificarea va trece din meniul principal în setări pentru încă 15 zile. Au fost informații că o astfel de avertizare, pentru ecran și baterie, va fi implementată și de Samsung în smartphone-urile din seria Galaxy Note 10 dar acest lucru nu s-a concretizat. Poate în viitoarea serie Samsung Galaxy S11.

Potrivit Apple, această nouă măsură se aplică numai pentru noul sa serie iPhone 2019 și nu pentru modelele anterioare. Chiar dacă ecranul nu este depistat ca autentic, afișajul nu este împiedicat să funcționeze normal de către sistemul de operare iOS.

Acest nou avertisment privind înlocuirea ecranului cu unul care nu este original Apple urmează unei alte alerte pe care Apple a început recent să o introducă în telefoanele sale, atunci când iPhone-urile detectează o înlocuire a unei bateriei neautorizate. „Luăm în serios siguranța clienților noștri și dorim să ne asigurăm că orice înlocuire a bateriei este făcută corect„, a declarat un purtător de cuvânt al Apple despre această notificare. Apple a declarat recent că va pune la dispoziție mai multe piese originale pentru firmele de service autorizate pentru a nu exista probleme.

Acesta este un mod direct de a avertiza clienții că ecranul sau bateria telefonului lor au fost înlocuite cu o piesă mai ieftină, care nu este Apple. Vă puteți face o idee și despre service-ul la care apelați.

S-ar putea să vedeți și o notificare suplimentară care spune: „Apple a actualizat informațiile dispozitivului pentru acest iPhone.” Aceasta înseamnă că Apple a actualizat informațiile despre dispozitiv păstrate pentru nevoile serviciilor de reparații, analize de siguranță și pentru a îmbunătăți viitoarele produse.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo