vineri, 26 noiembrie 2021

Seria Apple iPhone 13 se va vinde în peste 80 de milioane de bucăți în Q4 2022

de Basil Mureșan

Apple a avut câteva cifre impresionante legate de vânzările seriei iPhone 13, iar acum compania este pregătită să-și mărească avantajul cu vânzările și în trimestrul curent, adică din octombrie până în decembrie anul acesta.Potrivit analistului Wedbush Daniel Ives (prin GizmoChina), gigantul tehnologic american va vinde peste 80 de milioane de iPhone-uri în actualul trimestru, care se întâmplă să fie primul trimestru fiscal al Apple pentru 2022.

În nota sa, Daniel Ives scrie: „În ciuda lipsei de cip-uri și a problemelor de logistică ale companiei Apple și a altor producători de telefoane mobile, vedem tendințe uriașe de cerere atât în ​​SUA, cât și în China pentru noua serie Apple iPhone 13. Este un semn că Apple ar putea depăși numărul de 80 de milioane de unități iPhone în trimestrul patru din acest an, cu vânzări mari ale versiunilor Pro”.

Nu doar Apple se confruntă cu lipsa componentelor și în special a cip-urilor. Rivalul său Samsung a simțit acest lucru pe propria piele în privința celor mai recente telefoane pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Nu poate produce cât poate vinde! Samsung a avut întârzieri și la componentele pentru alte telefoane, dar în general cele mai bune telefoane Samsung din 2021 nu au întârziat prea mult.

Revenind la Apple, se așteaptă caîntre Black FridayșiCrăciun, companiasăvândă 40 de milioane de unități de iPhone. Nu doaratât, se așteaptăcăgigantul americansăvândăpână la 100 de milioane de Apple AirPod-uri înacesttrimestru.

Acest lucru este în conformitate cu ceea ce a prezis JP Morgan pe baza timpilor de livrare pentru seria iPhone 13. Firma de investiții a remarcat că, în condițiile în care timpul de livrare crește pentru modelele de iPhone din 2021, cererea depășește oferta cu aproximativ 15%.

Producția de iPhone de la Apple, la fel ca multe alte produse, a suferit din cauza deficitului global de cipuri, iar timpulestimat de livrare pentru iPhone 13 a durat săptămâni și a costat compania 6 miliarde de dolari. Conform JP Morgan, furnizorii Apple au reușit să atenueze lipsa anumitor componente și, cu un boom de producție, va putea aborda problemele de disponibilitate și cerere din acest sfârșit de an.

Sursa foto: Apple

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo