joi, 20 iunie 2024

Smartwatch-ul Fitbit Ace LTE lansat de Google la preț accesibil

de Valentin Iacob

Compania Fitbit, achiziționată în 2021 de Google a lansat zilele trecute cel mai recent purtabil al său, Fitbit Ace LTE, care sosește la mai puțin de un an după lansarea Pixel Watch 2. Este un ceas inteligent pentru copii și permite urmărirea acestora de către părinți prin GPS. Noul smartwatch Fitbit Ace LTE nu numai că are un afișaj OLED, dar are și conectivitate LTE, printre alte caracteristici.

Chiar dacă Fitbit a numit noul ceas inteligent Ace LTE, acesta seamănă mai mult cu designul Versa 4 decât cu Ace 3. Ca atare, Fitbit Ace LTE are un afișaj în formă de squircle, o formă intermediară între un pătrat și un cerc, în care se află un afișaj OLED care are o densitate a pixelilor de333 PPI, potrivit Notebookcheck.

Deși Google protejează ecranul cu Corning Gorilla Glass 3, Ace LTE în sine are o carcasă din plastic. Alternativ, ceasul inteligent poate fi dotat ca accesoriu cu o bară de protecție din cauciuc pentru un aspect mai robust și pentru protecție. Fiind un ceas destinate în special copiilo, dar nu numai, este nevoie de o astfel de protecție. Acestea fiind spuse, smartwatch-ul a pierdut camera frontală care era prezentă în prototipurile timpurii înainte de lansare.

Totuși, ceasul inteligent Fitbit Ace LTE are GPS și LTE încorporat, precum și o baterie de 328 mAh, care are o durată de viață de peste 16 ore pe încărcare. În plus, ceasul inteligent este rezistent la apă până la 50 de metri. De asemenea, este la bord Fitbit Arcade, un instrument care încearcă să gamifice fitness-ul cu jocuri legate de activități care se vor reîmprospăta la fiecare câteva luni. Ca referință, Fitbit Ace LTE se va potrivi la încheieturile mâinilor care măsoară între 120 mm și 200 mm în circumferință.

Și un lucru interesant despre curele. Spre deosebire de curelele de ceas pentru adulți, curelele pentru Fitbit Ace LTE au o tehnologie încorporată care adaugă noi funcții atunci când le atașați pentru prima dată la ceas. Aceste curele sunt considerate de colecție, costă suplimentar 35 de dolari și au propriile teme. Noul ceas lansat de Google cântărește doar 28 de grame.

În plus, ceasul inteligent măsoară 41,04 x 44,89 x 13,35 mm și este disponibil în opțiuni de culoare Mild Pebble și Spicy Pebble. Fitbit Ace LTE costă 230 de dolari și este deja disponibil în Statele Unite. Probabil în scurt timp noul ceas Google va fi disponibil la nivel global.

Totul pe ceasul Fitbit Ace LTE este controlat prin aplicația însoțitoare Fitbit Ace, care funcționează atât pe iOS, cât și pe Android. Aplicația este locul unde părinții pot seta contacte de încredere, pot trimite și primi mesaje, pot vedea locația în timp real a copilului lor și pot monitoriza cum se descurcă copilul în ceea ce privește obiectivele sale de activitate. Există, de asemenea, un mod de școală, care dezactivează jocurile în timpul orelor de școală. Este o aplicație în genul Samsung Kids pentru telefoane, a companiei Samsung.

Google a spus că este o experiență complet personalizată de la zero, menționând în mod special că „Nu este un produs pentru adulți care a fost blocat pentru copii”, ci mai degrabă construit în întregime de la zero pentru copii.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo