joi, 9 ianuarie 2020

Smartwatch-ul Xiaomi Mi Watch Color la vânzare din 3 ianuarie

de Basil Mureșan

Xiaomi are succes pe piață în categoria dispozitivelor de fitness. Acum a venit timpul ca Xiaomi să treacă la altă categorie de dispozitive purtabile, la smartwatch-uri. Recent, în luna noiembrie anul trecut, compania chineză a lansat primul său smartwatch Xiaomi Mi Watch, inspirat din smartwatch-urile companiei Apple.

Acum Xiaomi a dezvăluit noul ceas Xiaomi Watch Color în China pe 3 ianuarie. Anunțul vine din contul oficial al brandului Xiaomi Mija de pe Weibo. Postarea companiei pe site-ul de micro-blogging chinezesc prezintă multe imagini ale noului ceas, cu estetică retro. Conform MySmartPrice, smartwatch-ul Xiaomi Watch Color va veni cu diverse culori și materiale. Cadranul va veni în trei opțiuni – auriu, argintiu și negru. Mai mult, vor fi puse la dispoziție sute de curele de diferite culori și forme din care orice cumpărător să poate alege pe gustul său. Conform postării pe Weibo vor fi până la 1.450 de combinații de culori și opțiuni.

Spre deosebire de primul model Xiaomi Mi Watch cu un cadran pătrat, Xiaomi Mi Watch Color va avea un afișaj circular cu o diagonală de 1,39 inch și o rezoluție de 454 x 454 pixeli. Va susține probabil toate caracteristicile standard de urmărire a fitness-ului, precum și senzorul de ritm cardiac, accelerometrul și barometrul. Va avea toate caracteristicile pe care le obțineți într-un tracker de urmărire a activităților fizice, cum ar fi contor de trepte, contorul de calorii și urmărirea somnului. De asemenea, este de așteptat să fie rezistent la înot, după ce am văzut în imaginile de prezentare a lui Xiaomi Mi Watch Color.

Xiaomi susține că Xiaomi Watch Color poate oferi o autonomie de până la 14 zile cu o singură încărcare. Capacitatea bateriei Xiaomi Mi Watch Color este de 420 mAh. Ceasul are Wi-Fi, NFC, Bluetooth 5.0 LE și GPS cu suport GLONASS. De asemenea, este rezistent la apă până la 5 ATM sau 50 de metri. Dimensiunile sunt 46,2 x 53,3 x 11,4 mm. Momentan nu suntem siguri dacă Mi Watch Color va folosi sau nu sistemul de operare Wear OS, dar pare foarte posibil.

Capacitatea bateriei Xiaomi Mi Watch Color este de 420 mAh, iar în postarea de pe Weibo pe canalul oficial Xiaomi Mijia, se specifică o durată de viață a bateriei de până la 14 zile cu o singură încărcare. Este o durată de viață foarte bună și vom vedea în folosirea zilnică dacă rezistă atâta. Sigur că Xiaomi va avea concurenți puternici pe această piață cum ar fi Huawei cu Huawei Watch 2, Apple cu Apple Watch Serie 5 sau Samsung cu Galaxy Watch Active 2.

Momentan Xiaomi nu dat nici o informație privind prețul la vânzare a lui Mi Watch Color și nici privind disponibilitatea smartwatch-ului.

Sursa foto: via mysmartprice.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo