miercuri, 19 iunie 2024

Start excepțional la Teatrul de Vară

de Valentin Iacob

Stagiunea Teatrului de Vară Ethos începe cu o piesă minunată, în care doi strălucesc doi dintre cei mai mari actori români: Magda Catone și Claudiu Bleonț.

Acţiunea piesei de teatru ,,Un bărbat şi mai multe femei” îl plasează pe Gavrunski, personaj interpretat de Claudiu Bleonţ, ca victimă timidă a sistemului birocratic, atunci când i se cere o adeverinţă pentru permisul de conducere de amator, o clauză absurdă şi aproape imposibil.
Pe parcursul piesei Gavrunski trece de la anxietate la extaz, de la ură la iubire, de la teamă la pasiune, toate aceste trăiri fiind trezite de o singură femeie ce întruchipează nici mai mult nici mai puţin de opt tipologii.
Magda Catone interpretează pe rând, femeia resemnată (soţia), femeia isterică şi acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondră (angajata de la resurse umane), femeia bărbat (călătoarea din tren), femeia poet (colega de sanatoriu) şi încă alte trei tipologii clasice.

Adresa e aceeași ca în fiecare vară: Strada Gheorghe Barițiu nr 16. Prețul unui bilet e de 8 lei, 2 lei pentru elevi și studenți.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo