miercuri, 9 martie 2022

STUPID HUMAN SHIT

de Basil Mureșan

Am ieșit azi afară, prima oară după doi ani, fără mască. M-am uitat la fețele oamenilor, poate mai atent decât în ultimul timp. În ultimul timp, atenția era la ochi, că ăia îi vedeam. Și azi, ochii erau mai goi de conținut decât de obicei. Parcă viața se scursese în josul ochilor, dar nici urmă de zâmbet. Parcă anii ăștia ne-au scurs de ultima urmă de viață.

E rezultatul a doi ani de panică, amplificată de porci și întreținută de proști. Aceeași panică, ce se transferă acum spre ideea de război nuclear. Nu vom mai sta în case de frica bolii, vom sta în buncăre, îngroziți de ciuperca atotdătătoare de moarte. Ne vom lua singuri și lumina soarelui, devenind șobolanii și mai ușor de profilat și prostit și profitat de pe ei. Ne vom muta frustrările pe rețelele sociale, nu că nu am fi făcut-o deja, dar ne vom muta cu totul acolo, avatari însetați de sânge virtual. Mă feresc cât pot de polemicile astea prostești, care nu ajută pe nimeni. Suntem deja în stadiul în care spunem totul pe net, iar când ne întâlnim fizic, tăcem ca muții, muții ăia proști, cu urechi clăpăuge și privire tâmpă, pe care îi filmau naziștii ca să vadă poporul arian cum arată o rasă inferioară, gata de eradicat.

Am ajuns să nu mai avem păreri personale, ci să facem parte din tabere gata de măcel, cu discursuri înghițite pe nemestecate, ca și câinii flămânzi de la marginea unui sat pustiit de sărăcie. Căci sărăcia e aici, și aici rămâne, să se înmulțească exponențial, în timp ce noi ne potolim foamea cu ceartă și ură și nonsens. Nu mai avem nici măcar chipuri, filtrele ne fac să arătăm toți la fel, cu fețe întinse, nasuri perfecte și aceeași expresie tâmpă, de divă prinsă furând un ruj mov.

Refuzul nostru de a mai gândi în vreun fel, acceptarea a absolut oricărei orori în numele unei securități inexistente, apetența de a sfâșia semenul care ne e desemnat ca dușman, aici și ăștia suntem. Asta în timp ce marii păpușari, nevăzuți și totuși extrem de vizibili, își râd în barbă de cât de ușor de prostit am fost și suntem, acum și pururea și în vecii vecilor.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo