miercuri, 28 aprilie 2021

SUICIDE SEASON, Episodul 3 – „Cea mai frumoasă sinucidere”

de Basil Mureșan

O altă sinucidere extrem de faimoasă având însă ca protagonistă o femeie cât se poate de obişnuită a fost înregistrată pe 1 mai 1947 în New York. Evelyn McHale, o tânără bibliotecară în vârstă de 24 ani, s-a aruncat de la etajul 86 al Empire State Building din New York şi a aterizat pe o limuzină parcată.

Ceea ce a şocat a fost imaginea trupului neînsufleţit al femeii, suprinsă de un fotograf chiar după cădere. A fost considerată de celebra publicaţie ”Time“ drept ”Cea mai frumoasă sinucidere”.

Evelyn McHale s-a născut în Berkeley. Părinţii ei au divorţat, iar ea, împreună cu cei şapte fraţi, s-a mutat la tatăl ei în New York. A fost membră al Womens Army Corps în timpul liceului, apoi s-a angajat ca bibliotecară. Evelyn era logodită cu Barry Rhodes, un tânăr din Pennsylvania, fost coleg de muncă. Înainte de a se sinucide, ea şi-a vizitat logodnicul. Acesta declara la acea vreme că tânăra era bine şi chiar planificaseră nunta pentru luna iunie a anului 1947. Cert este că Evelyn a urcat la etajul 86 al Empire State Building, şi-a dat jos paltonul şi s-a aruncat de pe platforma de observaţie. Trupul ei căzut pe capota limuzinei avea o graţie aparte, cu mâinile atent aşezate pe piept, chipul împăcat şi picioarele încrucişate. În biletul de adio a cerut ca nimeni să nu-i vadă trupul şi să fie incinerată. A precizat că nu-şi merita logodnicul. De altfel, acesta nu s-a căsătorit niciodată.


Distribuie articolul
Contrapunct News Logo