sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Tableta Lenovo Tab Extreme anunțată, este un concurent pentru un Apple iPad Pro

de Valentin Iacob

Compania taiwaneză Lenovo a lansat o nouă tabletă Lenovo Tab Extreme care costă 1.199 de dolari. Lenovo Tab Extreme vine cu o tastatură cu două balamale care funcționează la fel ca Magic Keyboard Folio pentru iPad și are un stylus Precision Pen 3.Lenovo Tab Extreme de 14,5 inch (36,83 centimetri) pare răspunsul companiei Lenovo la Apple iPad Pro, doar puțin mai mare.

Lenovo Tab Extreme are un ecran OLED 3K de 14,5 inch cu rata de actualizare de 120 Hz și rulează sistemul de operare Android 13. Tableta vine cu o tastatură cu două balamale care servește drept suport, permițându-vă să ridicați dispozitivul însuși de pe birou în timp ce introduceți text. Are și un suport magnetic separat cu mod dublu, care vă permite să poziționați tablet orizontal sau vertical. Nu trebuie să uităm nici Lenovo Precision Pen 3, în genul S Pen-ului de pe Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Pentru comparație, Apple iPad Pro de 12,9 inch (32,77 centimetri) începe de la 1.099 USD fără Magic Keyboard Folio sau Apple Pencil, care costă 349 USD, respectiv 129 de dolari. Toate acestea însumează 1.677 de dolari și asta fără spațiul suplimentar de ecran oferit de Tab Extreme. Între timp, Galaxy Tab S8 Ultra de la Samsung, în valoare de 1.199 USD, oferă un afișaj similar de 14,6 inch (37,08 cm), dar nu include tastatura Book Cover de 349,99 USD.

Potrivit The Verge, Lenovo Tab Extreme are un senzor de amprentă pe tasta de pornire, un slot Micro-SD în cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare și o caracteristică care vă ține în cadru atunci când aveți camera pornită, la fel ca Center Stage. Potrivit Lenovo, poate funcționa ca tabletă de desen sau al doilea ecran pentru un PC Windows, fie prin conexiune USB-C, fie cu aplicația Lenovo Freestyle. Da, acesta este practic Sidecar-ul Apple.

Lenovo Tab Extreme are un procesor octa-core MediaTek Dimensity 9000, 12GB de memorie RAM și 256GB spațiu de stocare. Are camere de 13MP atât în față cât și în spate, iar Lenovo estimează până la 12 ore de viață a bateriei. Potrivit Lenovo, dispozitivul este livrat cu Android 13 și va primi trei actualizări viitoare ale sistemului de operare, precum și patru ani de corecții de securitate. Lenovo Tab Extreme va fi pusă în vânzare în cursul acestui an.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo