joi, 9 aprilie 2020

Trezirea

de Basil Mureșan

Bă’stat democrat!! De câteva zile bune stau și mă minunez la aberațiile unora cu idei supra-mega minunate și inteligente! Toți ne vedem formatori de opinii. Eu am doar câteva cuvinte de spus vis-a-vis de acești “ideologi” ai acestei comunități inteligente. Mama m-a învățat ca atunci când vreau să fac ceva, nimic și nimeni nu mă poate opri. Punct. Toți ne plângem în ultima vreme din cauza sistemului, din cauza neajunsurilor, din cauza trufiei, din cauza personajelor politice. Nu mai am nicio culoare politică și nici nu îmi mai pasă de ceea ce se va întâmpla, pentru că am observat că noi ca și popor am ajuns să nu mai avem respect față de propria noastră persoană.

Bă’ chiar nu vă este rușine de mizeria pe care ați creat-o din lipsă de atitudine, din lipsă de implicare? Nu vă este rușine să va mai plângeți pentru ceea ce voi ați ales? Strămoșii noștri care au luptat pentru un trai mai bun,pentru o viață mai ușoară, care au luptat pentru acest pământ românesc, mulți dintre ei plătind cu propria lor viață, sigur plâng în pumni , uitându-se în ce hal a ajuns acest pământ. Suntem un popor fricos, lași, fără personalitate, fără identitate. Ne lăsăm manipulați conștient, dar ne complacem în această situație doar din cauza fricii. Până la urmă frica asta, de ce o avem? De ce ne e frică?! Oare chiar nu putem conștientiza valoarea acestui pământ ? Săraca țară bogată, trist că a ajuns locuită în acest moment de un popor lipsit de personalitate.

În acest moment trăim într-un scenariu atât de periculos, încât nu știu câți dintre noi îl conștientizează. Ne uităm ridicând din umeri la cel mai mare jaf mondial. Eu îmi vărs aici nemulțumirea, însă nu voi schimba nimic, ba dimpotrivă, se vor găsi hateri care să fie contrariați de ceea ce spun. Dar știți de ce?! Pentru ca nivelul de acceptare este sub limita normală a normalului. Mi-e scârbă de toți binevoitorii ăștia care vor să facă bine societății, dar o fac dintr-un fotoliu, butonând telefonul și pozând în victime ale sistemului. Marș!

Ce îmi doresc? Îmi doresc să se curățe acest Pământ de nulități, de cei lași, trufași, de cei incapabili, de cei limitați intelectual, de cei avari si împuțiți, de cei fără caracter. Ar trebui să fim patrioți, să ne iubim istoria acestei țări, care e una atât de bogată, cum rar cred că se va mai scrie vreodată și să luptăm, să luptăm pentru a ne recupera identitatea, să luptăm pentru a recupera strălucirea acestei țări și să o vindecăm. Căci nu COVID-19 va distruge țara, ci noi. Noi cu alegerile pe care le facem în fiecare zi a existenței noastre. Trezește-te popor adormit, prin venele tale curge sângele celor mai curajoși strămoși! Trezește-te odată, nu te mai plânge atât, ia atitudine! Fii curajos!

Sănătate!

Alexandra Alexa Blănaru

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo