sâmbătă, 12 iunie 2021

Trotinete electrice pentru Poliția Locală

de Basil Mureșan

O flotă de trotinete electrice a intrat de azi în dotarea Poliției Locale arădene. Acestea vor fi folosite în acțiunile de patrulare din zonele mai aglomerate sau inaccesibile autoturismelor. Este vorba despre o sponsorizare venită din partea operatorului economic Lime care intenționează să aducă în municipiu, la finele acestei săptămâni și alte trotinete care vor putea fi folosite de arădeni,  pentru a se deplasa mai ușor prin oraș.

Au sosit trotinetele electrice cu care vom dota Poliția locală pentru a putea patrula în zonele mai puțin accesibile gen Faleza Mureșului, parcuri, cvartale cu blocuri. Ele ne-au fost oferite prin sponsorizare, nu ne costă nimic și vor eficientiza prezența polițiștilor în zone extinse din oraș. În plus, polițiștii locali vor primi un cod cu ajutorul căruia vor putea folosi trotinetele aflate în orice punct al orașului în intenția de a putea interveni prompt la orice solicitare pentru siguranța cetățenilor.”, a  afirmat primarul Călin Bibarț.

Mulțumesc Primăriei Municipiului Arad pentru deschiderea de care a dat dovadă pentru acest mijloc de transport alternativ. Suntem încântați de parteneriatul cu poliția locală. Începând de sâmbătă,  ele vor fi disponibile și pentru cetățeni, mai întâi în zona cetrală, iar apoi peste tot. “, a spus reprezentantul companiei Lime, Alexandru Coman.  

Conducerea DGPLA este de părere că toate serviciile din cadrul direcției se vor putea folosi de aceste trotinete în activitățile lor curente și speră ca în acest fel să diminueze costurile de funcționare.  

Sunt un mijloc mai eficient de a acționa în parcuri și în zonele aglomerate, acolo unde nu putem intra cu mașinile din dotare. Este un mijloc de deplasare mai ieftin,  ecologic și ajută la menținerea formei fizice. În plus, dă o imagine de apropiere a Poliției Locale, mai ales de generația tânără, ceea ce e de dorit și după cum se vede colegilor le plac foarte tare.  Toți colegii, cu excepția, evident a celor de la Dispecerat,  le vor putea folosi, în activitatea lor.  Inclusiv eu intenționez să renunț la mașina de serviciu și să aleg trotineta. “, a afirmat directorul DGPLA, Adrian Toma.

Polițiștii locali vor primi acces pe aplicație, astfel încât se poată lua gratis trotinetele din orice locație.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo