marți, 4 februarie 2020

Un Apple iPhone ieftin în producție din februarie, va debuta în martie

de Basil Mureșan

Un Apple iPhone mai ieftin, cel mai des menționat ca iPhone SE 2 sau iPhone 9 (încă nu există certitudini privind numele), va începe să fie produs pe scară largă în februarie. Se are în vedere lansarea acestuia la începutul lunii martie. Conform site-ului italian HDBlog care citează Blomberg, companiile Foxconn, Pegatron și Winstron se vor ocupa de producție.

Conform sursei sus citate, viitorul smartphone Apple ieftin va avea printre altele, următoarele caracteristici tehnice: Designul va fi similar cu Apple iPhone 8, cu o diagonală a ecranului de 4,7 inch (11,94 cm) și cadre mai pronunțate în partea de sus și de jos. Va avea o singură cameră la spate, momentan nu se cunoaște rezoluția acesteia. Un buton de pornire cu senzor Touch ID integrat și actualul procesor A13, împrumutat de la actuala linie iPhone 11 vor fi în dotare. Acest procesor se află pe versiunea de bază în modelele Apple iPhone 11 Pro și în Pro Max.

Noul smartphone Apple iPhone cu preț redus a fost adesea comparat cu Apple iPhone SE. O comparație care nu privește estetica, ci poziționarea în catalog. Acesta va fi, de fapt, noul iPhone economic din portofoliul casei din Cupertino. Nu știm dacă Apple vrea să copieze sistemul Samsung cu un model mai mic și mai ieftin din seria high-end Galaxy S. Samsung a lansat un Galaxy S10e extrem de bine primit și mai recent pe Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite.

Informațiile privind caracteristicile tehnice ce vor fi pe Apple iPhone SE nu sunt publicate, dar faptul că o sursă recunoscută, precum Mark Gurman de la Bloomberg, le susține, reprezintă o demonstrație suplimentară a validității lor. Există un alt detaliu demn de menționat în această informație: aceasta va fi primul Apple iPhone low-cost lansat după originalul iPhone SE.

Apple este obișnuit să își repoziționeze gama anterioară de top din catalog pentru a răspunde cererii pentru iPhone la un preț scăzut. Apple iPhone 8 este încă pe piață pentru 559 de euro. Dar în acest caz noul model se va adresa celor care căută un model nou și ieftin de la Apple.

Prețul noului model Apple ne se cunoaște momentan, însă, potrivit zvonurilor anterioare, prețul de pornire ar putea începe de la 399 de dolari. Apple iPhone SE 2/ iPhone 9 este, prin urmare, rezultatul unei strategii care își propune să sprijine vânzările de terminale Apple, înaintea apariției noii serii din această toamnă. O mișcare care este rezultatul dorinței Apple de a-și extinde prezența pe piețele în care „factorul preț” este decisiv, în special în țările emergente, unde smartphone-urile Android low-cost sunt la mare căutare.

Sursa foto: Apple.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo