duminică, 4 februarie 2024

UN CINCINAL DE CONTRAPUNCT

de Basil Mureșan

La cinci ani de când a pornit Contrapunct, mă văd în situația de a îmi pune câteva întrebări. Și de a face un bilanț. Și prima întrebare este: ce e Contrapunct? Ce înseamnă acest portal? E un ziar online, care se comport ca un blog, sau e exact invers, un blog cu accente de presă? Și nu știu ce să răspund, la modul foarte sincer. E o extensie a narcisismului meu, o mașină de făcut bani, un instrument de manipulare, o oglindă a adevărului? Sigur nu e o mașină de făcut bani, și la fel de sigur nu e o unealtă de persuasiune. E cultural, e pe știri, pe politic, pe eseu și pamflet? Este toate astea, și mult mai mult.

De la începutul său, site-ul a vrut să fie altfel. Câteodată, acest demers a avut rezultatul scontat. Alte dăți, a eșuat lamentabil în scopul său. Ca instrument de presă, de foarte multe ori a avut un manager execrabil. Și anume eu. Mergând exclusiv pe informație, fără comentariu partizan, jurnalistic vorbind, e greu. Părerile personale sunt pentru editorial, așa cred. E o linie pe care mă încăpățânez să merg, chiar dacă face rău la trafic. Într-o lume a cifrelor și imaginii, mă încăpățânez să dau mai multă importanță cuvintelor.

Dar, când vorbesc despre cifre, pot să spun asta: cinci ani, 4772 de articole, 1818 materiale de autor. Cu asta ne putm lăuda. Putea fi mult mai bine, dar putea fi mult mai rău. Întotdeauna vom allege calitatea, nu cantitatea.

Trebuie să mulțumesc câtorva oameni, care înseamnă Contrapunct. Tinu, Roxana, Habib, Mihai, Pit, Ivona, Olga. Mulțumesc din suflet. Fără voi, nu ar fi existat povestea asta. Fără cititorii noștri, nu am fi. și nu s-ar povesti. Mă înclin și vă mulțumesc.

Și, sincer, Contrapunct nu ar fi fără mine.

Mergem înainte, către borna de un deceniu.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo