marți, 13 septembrie 2022

UN GÂND, LA ȚEBEA

de Valentin Iacob

Am fost prezent la Țebea, alături de membrii Biroului Executiv și ai președinților de filial ale Partidului Ecologist Român, pentru a rememora viața Crăișorului Munților, Avram Iancu. Manifestarea, devenită în ani un simbol al românismului și patriotismului sănătos, a fost o reușită, în cea mai mare parte.

Nu pot însă, să nu remarc totala lipsă de bun simț a unor așa ziși participanți, în fapt extremiști sub sigla formațiunii AUR, care l-au huiduit pe premierul României, Nicolae Ciucă, în timp ce se intona Imnul Național al României. Această nouă mostră de lipsă a oricărei forme de respect pentru simbolul național, imnul nostru, mă face să reflectez și mai adânc asupra nivelului la care s-a ajuns în ceea ce privește lupta politică, precum și a necesității de a schimba această situație absolut incredibilă. Chiar dacă nu suntem de acord cu anume politicieni, acest gen de comportament provocator și peiorativ este condamnabil.

De asemenea, nu pot să nu remarc completa degringoladă și  dezorganizare a forțelor de ordine. Nu a fost luată nici o măsură de sancționare a comportamentelor absolute reprobabile a celor câtorva persoane care au dat dovadă de lipsă de respect față de toți participanții la o manifestare care salută patriotismul adevărat și mândria de a fi român.

După cum am mai spus, cât timp noi, cei care participăm la fenomenul politic, nu schimbăm felul de a ne comporta, cât timp nu începem să dialogăm, cât timp lăsăm invectivele și strigătul să vorbească pentru noi, nimic nu se va schimba în bine în țara noastră.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo