joi, 2 septembrie 2021

Un iPhone a căzut dintr-un avion de la peste 3.000 de metri și a supraviețuit

de Basil Mureșan

Am auzit deja o mulțime de povești despre tot felul de modele aparent invincibile de iPhone-uri care au supraviețuit celor mai dure teste accidentale de cădere sau teste de supraviețuire în medii extreme. Ei bine, iată altul, acesta poate un pic mai extrem decât majoritatea.

Proprietarul iPhone-ului în cauză s-a dus cu avionul la un forum despre aviație care a avut loc în SUA, conform PhoneArena. David, pe numele său, era un pasionat de aviație și pilota un mic avion DA40. Avionul are mici ferestre laterale din plexiglas care pot fi deschise în zbor. El deschidea adesea aceste ferestre pentru a face fotografii, deoarece plexiglasul are tendința să distorsioneze vederea exterioară când face fotografii.

În acea zi fatidică, David s-a întâmplat să zboare acasă la Atlanta, dintr-o călătorie în Colorado Springs. Când David zbura la peste 3.300 metri altitudine deasupra unor câmpuri agricole, el a văzut mai mulți nori în formațiuni unice și a decis să facă fotografii. În timp ce se apleca pe fereastră pentru a face fotografii mai clare, o turbulență a scuturat avionul, iar telefonul Apple iPhone X i-a căzut din mână.

David a aterizat și a plecat să dezactiveze telefonul Apple iPhone X. Cu stupoare a văzut că telefonul afișează o hartă din Arkansas care apare pe Find My iPhone, când a căutat-o ​​pe un alt telefon avut acasă, un Apple iPhone 6s. Telefonul Apple iPhone X căzut din avion și-a transmis ultima locația GPS.

David a mers în Arkansas și ce iPhone-ul său 6s l-a condus în cele din urmă la locația exactă a posibilului telefon condamnat. După mai multe căutări prin lanul de cultură, David a găsit în cele din urmă telefonul. Ridicând telefonul, nu era nici o zgârietură pe el, ci doar praf pe spatele husei OtterBox. Ecranul era perfect. Dar bateria era moartă. Când a ajuns la mașină și a conectat telefonul la încărcător acesta a pornit și a continuat să funcționeze! Dacă povestea lui David este o susținere mai mare a capacităților de rezistență ale carcaselor OtterBox sau ale iPhone-ului în sine, este o întrebare dificilă în sine.

Un caz similar s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani cu un smartphone Samsung Galaxy S5. Și acesta a căzut din avion și a supraviețuit!

Sursa foto: via phonearena.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo