miercuri, 1 ianuarie 2020

Un nou PowerBank Samsung, pentru prima dată cu încărcare rapidă de 25W

de Basil Mureșan

Samsung intenționează să lanseze în curând un nou tip de baterii externe. Acestea vor dispune pentru prima dată de o putere de încărcare semnificativ mai mare. Noul model corespunde cu bateriile externe produse până acum de Samsung, dar pompează până la 25 de wați într-un smartphone Galaxy conectat, folosind propriul sistem de încărcare rapidă Samsung.

Potrivit site-ului german WinFuture, noul pachet de baterii wireless Samsung EB-U3300 a fost observat recent și a fost certificat de către autoritatea americană de supraveghere a comunicațiilor FCC. Federal Communications Commission (FCC) a trebuit să certifice aceste baterii deoarece ele sunt echipate cu un suport de încărcare wireless integrat. Agenția americană a oferit și câteva detalii despre noul PowerBank iar o agenție coreeană de securitate (Safety Korea) a publicat chiar și o primă imagine a produsului. În primul rând: capacitatea rămâne identică: 10.000 mAh sau 38,5 wați.

Potrivit Comisiei Federale de Comunicații (FCC), bateria Samsung EB-U3300 va putea folosi actualul standard de încărcare rapidă al producătorului coreean, care este susținut de majoritatea smartphone-urilor recente Galaxy. Acest sistem de încărcare rapidă se află pe Samsung Galaxy S10, Galaxy Note 10 și pe alte câteva dispozitive de gamă medie mai ieftine ale noii serii Galaxy A, cum ar fi Samsung Galaxy A71 sau Galaxy A90 5G. Acum acestea se pot încărca rapid cu o putere de 25W – recentele PowerBank de la Samsung au permis doar o încărcare rapidă de până la 15 wați.

Samsung spune adio portului USB-A normal pentru bateriile sale PowerBank EB-U3300. În locul unui port USB de dimensiuni normale, aici sunt instalate două porturi USB Type-C. Acesta este singurul mod de a obține încărcarea rapidă de 25 de wați. Ca în cazul modelelor precedente, încărcarea de 15W ar trebui să fie posibilă prin wireless.

Ar fi normal ca Samsung să lanseze noile baterii externe fără fir împreună cu seria Galaxy S11, în februarie. Cel puțin în 2019, aceasta a fost situația când a lansat și noi baterii externe cu seria Galaxy S10. Dar este posibil și faptul ca Samsung să nu aștepte atât de mult și va lansa noul pachet de baterii de 25 de wați mai devreme. Până la urmă, tot mai multe dispozitive, care sunt deja disponibile pe piață, acceptă încărcare rapidă cu această putere și bateriile externe Samsung sunt compatibile cu mai multe mărci de telefoane.

Sursa foto: via SafetyKorea

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo