duminică, 3 noiembrie 2019

Un nou smartphone pliabil, Samsung Galaxy Fold 2 se pliază pe verticală

de Basil Mureșan

La conferința Samsung Developer Conference 2019 recent încheiată, Samsung a prezentat un scurt videoclip cu viitorul smartphone pliabil. Acest nou smartphone pliabil este probabil Galaxy Fold 2. Aparatul se pliază pe verticală și este în esență un smartphone pliabil în stil clamshell. Adică are un factor de formă al unui telefon mobil care se pliază în două prin intermediul unei balamale.

În luna august din acest an au apărut mai multe brevete pentru smartphone-uri pliabile depuse de Samsung. Unul dintre aceste brevete semăna izbitor cu dispozitivul pe care Samsung l-a prezentat în acest videoclip.

Acest videoclip este destul de întunecat și nu dezvăluie complet viitorul dispozitiv. Poate chiar acesta a fost scopul! Singurul lucru pe care îl știm sigur este că va avea niște margini extrem de subțiri și o gaură pentru cameră centrată în partea de sus a afișajului.

Partea din spate a telefonului nu a fost deloc arătată. Conform unei surse citate de Android Headlines, se pare că acesta va fi designul telefonului pliabil viitor al companiei Samsung. Acest telefon pliabil va fi numit probabil Galaxy Fold 2, dacă în final Samsung nu decide altceva. Este posibil ca dispozitivul să nu fie identic cu această imagine, dar va fi cel puțin similar. Se pare că laturile sale vor fi puțin mai curbate decât s-a crezut inițial, cel puțin așa părea în videoclipul prezentat de compania sud-coreeană.

Marginile de sus și de jos vor fi aproape inexistente. Smartphone-ul pliabil Samsung va avea o singură balama, așa cum era de așteptat. Tasta de pornire / blocare a telefonului va fi plasată în dreapta, în timp ce butoanele de volum vor fi în stânga. Un port USB de tip C va fi inclus în partea de jos, în timp ce mufa pentru căști de 3,5 mm pare să lipsească de pe acest telefon pliabil. La fel ca originalul Galaxy Fold și urmașul său va face parte din gama premium a companiei Samsung. Așteptăm specificații excelente, camere mai performante și un design pe măsură.

Încă nu suntem siguri când va fi lansat Samsung Galaxy Fold 2, dar gigantul high-tech sud-coreean poate respecta ciclul anterior de lansare. Dacă Samsung va merge pe aceeași traseu, sperăm să fie cazul, telefonul pliabil va ajunge în primul trimestru al anului viitor, la un an după originalul Samsung Galaxy Fold.

Sursa foto: androidheadlines.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo