vineri, 30 august 2019

Vânzările de iPhone continuă să scadă, Samsung își consolidează locul 1

de Basil Mureșan

IPhone-urile Apple au avut încă un al doilea trimestru dificil în comparație cu anul trecut. Samsung este în continuare cel mai mare și mai tare de pe piața globală de smartphone-uri. Huawei și Samsung au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 16,5, respectiv 3,5%. Ambii producători reușesc să se mențină bine pe picioare, în ciuda unei tendințe globale nu tocmai bună pe piața smartphone-urilor.

Potrivit companiei de studiu de piață Gartner, 368 de milioane de smartphone-uri au fost vândute în toată lumea în trimestrul al doilea al anului 2019, comparativ cu 374 de milioane pentru aceeași perioadă din 2018. Aceasta reprezintă o scădere de 1,7%. Compania americană Apple a fost din nou cel mai afectat constructor de această încetinire, cu o scădere de 13,8% a vânzărilor de iPhone-uri pe parcursul unui an. În top 5, Huawei și Samsung au înregistrat cea mai puternică creștere cu 16,5% și 3,8% mai multe vânzări. Acestea două împreună reprezintă mai mult de o treime din vânzările totale de smartphone-uri la nivel mondial.

Gartner observă că sancțiunile impuse de guvernul american lui Huawei au avut un impact negativ asupra vânzărilor internaționale de smartphone-uri ale producătorului auto. Dar această scădere a fost în mare parte compensată de o creștere a vânzărilor în China cu aproximativ 31%, potrivit Gartner. Și alte companii de studiu de piață, tot pe domeniul telefoanelor mobile, au anunțat deja creșterea uriașă a vânzărilor Huawei în China după sancțiunile impuse de administrația Trump.

Samsung a reușit să vândă 75 de milioane de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2019, ceea ce îi permite să-și consolideze cota de piață globală în această perioadă cu 20,4% din vânzări, față de 19,3% în trimestrul doi din 2018. Potrivit site-ului PhonAndroid, Gartner explică această evoluție a gigantului electronist mondial Samsung prin vânzările smartphone-urilor sale din seria Galaxy A 2019.

Cel puțin în Europa modelele Samsung Galaxy A50 și Galaxy A40 au fost cele mai bine vândute telefoane. Samsung pune tot mai mult baza pe smartphone-urile din segmentele de intrare și de gamă medie pentru a contracara producătorii chinezi. Modelele din seria Galaxy A vin cu specificații și caracteristic găsite înainte doar pe smartphone-urile Samsung high-end.

În cele din urmă, pentru a veni la cifrele gigantului american Apple, firma a vândut 38 de milioane de iPhone-uri în al doilea trimestru din 2019. Aceasta este cu 13,8% mai mică decât în ​​2018. Apple are acum o cotă de 10,5% la nivel global, cu peste 5% în spatele Huawei (15,8%).

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo