vineri, 16 august 2019

Vânzările de smartphone-uri peste 1.000 de euro, tot mai puține

de Basil Mureșan

Samsung, Apple și, într-o măsură mai mică, Huawei se luptă să-și vândă smartphone-urile de peste 1.000 de euro. În sfârșit, consumatorii au văzut ce înseamnă un telefon la acești bani, întrucât modelele din gama medie se îmbunătățesc tot mai mult. În timp ce piața smartphone-urilor se confruntă cu prima sa perioadă de declin, uriașii din industrie precum Apple și Samsung au atins, aparent, un preț maxim pentru dispozitivele lor de ultimă generație, vândute tot mai scump de-a lungul anilor.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, Samsung Electronics, este de acord. „Vânzările de telefoane emblematice s-au redus din cauza cererii slabe pe piața high-end„, a declarat grupul sud-coreean investitorilor săi, când a prezentat ultimele rezultate trimestriale. Acest lucru nu a împiedicat Samsung să lanseze recent noul său Galaxy Note 10, un smartphone cu un ecran gigant … vândut între 1.000 și 1.200 de euro, în funcție de versiune.

Totuși în această categorie Samsung a câștigat o cotă de piață importantă, datorită lui Galaxy S10. Patru din zece smartphone-uri din această categorie au fost Galaxy S10 în primul trimestru al anului 2019. De zece ori mai mult decât în urmă cu un an.

Apple se confruntă, de asemenea, cu probleme în vânzarea produselor sale iPhone de ultimă generație, conform site-ului francez Lesechos. Firma din California a accelerat chiar revânzarea dispozitivelor second-hand (renovate) pentru a-și dezvolta baza de utilizatori capabili să se aboneze la serviciile sale, cum ar fi Apple Music. Dar Apple nu a reușit să oprească, în al treilea trimestru din 2018, declinul veniturilor globale generate de vânzarea iPhone (-12% an de an). În Europa două dintre cele trei modele ale anului trecut au prețuri peste 1.000 de euro.

La sfârșitul anului 2018 și începutul lui 2019, am observat declinul segmentului ultra-premium global pentru două trimestre consecutive, în principal din cauza performanțelor slabe ale iPhone-lor„. A spus Mo Jia, analist de piață pentru compania de studiu de piață Canalys. Piața a scăzut cu 15% și 16% înainte de a se stabiliza la + 2% în al doilea trimestru al acestui an, știind că în urmă cu un an a crescut cu 92%. Diferența este uriașă.

Profită de această încetinire a vânzărilor telefoanelor premium din gama mid-range. Mai mult decât Samsung, Apple este afectat de această încetinire a vânzărilor. Samsung poate compensa prin segmentul de gamă medie care se vinde foarte bine în Europa.Telefoanele mid-range îmbunătățite, cum ar fi Samsung Galaxy A50 oferă design premium la un preț semnificativ mai mic decât cele high-end. A fost cel mai bine vândut smartphone din Europa în trimestrul doi 2019.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo