vineri, 23 octombrie 2020

Vânzările de televizoare în Q3 2020 la un nivel istoric, Samsung este pe primul loc

de Basil Mureșan

Piața televizoarelor este în plină expansiune în epoca de lucru de acasă și Samsung profită din plin de acest lucru. Potrivit firmei de cercetare de piață TrendForce, livrările trimestriale de televizoare la nivel mondial au atins un record istoric în Q3 2020, când toate companiile producătoare la un loc au livrat aproximativ 62,05 milioane de unități.

Acest lucru a dus la o creștere impresionantă de 38,8% trimestrial și la o creștere de12,9% pe an, un adevărat bum pentru acest an. Samsung, cel mai mare producător mondial de televizoare, a reușit să își îmbunătățească poziția și să livreze cu 67,1% mai multe televizoare în trimestrul trei din 2020, față de trimestrul anterior și, cu 36,4% mai mult comparativ cu aceeași perioada din anul trecut.

Samsung a livrat un total de 14,2 milioane de televizoare la nivel global în trimestrul trei din 2020, susține compania de studiu de piață TrendForce. Gigantul tehnologic sud-coreean a fost urmat de conaționala LG Electronics și compania chineză TCL, cu 7,9 și respectiv 7,3 milioane de televizoare livrate pieței. LG Electronics a înregistrat cea mai mare creștere în livrările sale trimestriale, înregistrând un incredibil 81,7%. Piața globală de televizoare este condusă de America de Nord, cea care dă tonul în acest domeniu de mai mulți ani.

Creșterea livrărilor de televizoare la nivel mondial în Q3 2020 se datorează continentului nord-american, unde cererea a crescut cu 20%. Pandemia globală COVID-19 a condus la vânzări mai mari de televizoare în America de Nord în prima jumătate a anului 2020. Conform TrendForce, citată de SamMobile, cererea a fost chiar mai mare în al treilea trimestru al anului.

Într-adevăr, săptămâna trecută o altă analiză a pieței a dezvăluit că Samsung a fost cel mai mare producător de televizoare din SUA și s-a bucurat de un succes incredibil în ultimele 12 luni. Samsung rămâne marca de top cu o cotă de 32% pe uriașa piață din Statele Unite.

TrendForce estimează acum că cifrele globale ale livrărilor TV ar putea crește și mai mult în trimestrul IV 2020, putând depăși 64,53 milioane de unități vândute.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo