marți, 28 aprilie 2020

Viața este o călătorie

de Basil Mureșan

Viața înseamnă să descoperi frumosul…în fiecare clipă, în fiecare loc. Viața înseamnă să explorezi, să cunoști, să simți, să vezi. Viața este o călătorie! O extraordinară, unică și deosebită călătorie! Poate că momentul acesta de pauză din lumea așa cum o cunoșteam noi și ni se părea ”normală”, din a călători haotic, în masa și uneori doar de dragul unui selfie într-un loc celebru este exact ce aveam nevoie pentru a realiza faptul că este un adevărat miracol să avem posibilitatea de a alege orice punct de pe globul pământesc și să pornim în explorarea acestuia. Poate că acesta este momentul 0 al turismului responsabil, al experiențelor de călătorie personalizate, al reinventării și reconectării la adevăratele valori ale vieții. Orice schimbare este de obicei percepută ca ceva dificil, ceva de rău augur, de aceea ne temem de ea. De fapt, ne temem de ieșirea din zona de confort, zona obișnuințelor și a banalității. Acum este un bun moment să realizăm că orice schimbare este benefică și sa reflectăm la ce spunea Nelson Mandela: „Nimic nu e mai interesant decât să te întorci într-un loc unde nimic nu s-a schimbat, doar ca să vezi cât de mult te-ai schimbat tu.”

Ce beneficii ne aduce această pauza forțată? Odată cu reducerea traficului rutier și aerian, calitatea aerului pe care-l respirăm a crescut simțitor, apa din canalele Veneției are o claritate incredibila, pentru prima dată după mult timp,  cerul este mai senin ca niciodată, natura revine mai aproape de oameni ( ca exemplu vă pot da aici definii care au aparut în diverse zone în care nu au mai fost vazuți de foarte mult timp)

            Poate această izolare ne-a redat dreptul la visare și planificare…Acum este momentul sa ne dam voie să visăm la destinații de mult dorite sau inedite și să începem să vizualizăm în minte ce ne dorim să vizităm, ce obiective turistice nu trebuie ratate, ce ne-ar face cu adevărat fericiți. În plus, mai avem o ocazie spectaculoasă acum, aceea de a de a vizita virtual mari muzee ale lumii din comoditatea locului pe care îl numim acasă.

         Cu siguranță prima noastră călătorie atunci când vom ieși din izolare va fi ciudata, dar sa privim și partea pozitiva; sunt atâtea variante de măști de protecție disponibile care mai de care mai haioase și inovative încât o să ajungă un trend. Distanțare sociala? Ohh, de când am așteptat să nu stau pe o plaja aglomerată sezlong lângă sezlong sau să savurez un pahar de vin in intimitate la un restaurant! Pașapoarte Covid19? Atâta timp cât vom putea pleca din nou în explorarea lumii de ce nu ar fi o varianta acceptabila? Până nu de mult aveam nevoie de pașapoarte să călătorim oriunde…

         Ce m-a învățat COVID19? Că viața aceasta este despre ACUM, că există doar clipa prezentă, că nimic nu durează o eternitate, ci doar cât este necesar! 2020 ne provoacă ca nicicare alt an să facem ce ne spune instinctul, să ne bucurăm sincer de fiecare întâmplare, de fiecare călătorie, de fiecare om pe care îl întâlnim în drumul nostru. Anul 2020 este despre conștientizare, responsabilizare și reconectare. Anul 2020 mai este și despre visare și planificare pentru că, mai repede sau mai târziu anul acesta vom călători din nou… Momentul acela va fi un moment unic și nimeni nu ne va putea lua bucuria de a împărtăși despre ce am vazut, ce am trait și ce am simțit!

Brigitta Saszet

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo